Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

FC Zonnebrand wint schoolvolleybaltoernooi

Geplaatst op: 8 december 2022

Ongeveer 170 enthousiaste kinderen hebben woensdag meegedaan aan het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi voor basisscholen in d’Overtoom. Zo’n 25 teams afkomstig van Hasselter, Zwartsluizer en Genemuider basisscholen deden hieraan mee.

De teams van elk 4 kinderen in het veld, waren verdeeld over 6 poules. Een wedstrijd duurde steeds 12 minuten. De organisatie was in handen van de vrijwilligers van de volleybalverenigingen Ruutvoorn uit Genemuiden en Pegasus uit Zwartsluis in samenwerking met de buurtsportcoaches van de gemeente Zwartewaterland Martijn Jansen en Denise Homminga.

Het was een mooie sportieve middag: geweldig fanatieke leerlingen met rooie koppies, enthousiaste en meelevende coaches, meesters, juffen en veel belangstellende ouders en familie op de tribunes. Het niveau van het spel werd gedurende de middag steeds beter. Het waren bijna allemaal snelle leerlingen. Met creatieve teamnamen als Uitstekend 8, Pakkeniet, de 6 Dikke Dames, Frikandellenbroodje 51, de Arembergse beren, de Hotdogs en de Winegums scoorden ze ook al goed!

De finale ging uiteindelijk tussen FC Zonnebrand en Ichthus 2. In een spannende strijd was FC Zonnebrand, een team met leerlingen van de J. Calvijnschool uit Genemuiden, duidelijk het sterkst. Zij namen de beker mee naar school. Het team van Ichthus 2 toonde zich een sportieve verliezer! In de kleine finale werd het team Ichthus 1 een goede derde. Zij versloegen Pakkeniet.

Volleybalvereniging Ruutvoorn maakt zich nu op voor de volgende activiteit: De Ruutnacht. Op vrijdagavond 6 januari is er een sportief en gezellig volleybaltoernooi in d’Overtoom dat tot diep in de nacht doorgaat. Teams van 6 personen (vrienden, vriendinnen, collega’s, buren, familie of nog andere groepen) kunnen zich opgeven via ruutnacht@ziggo.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500