Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Workshop ‘gemeentezang begeleiding’ wegens succes op herhaling

Geplaatst op: 15 december 2022

In november hield Orgelcomité Genemuiden een workshop ‘samenzangbegeleiding’. Organist Harm Hoeve gaf deze bijeenkomst vorm. Het aantal grote aantal aanmeldingen oversteeg de gewenste groepsgrootte. Om deze reden wordt deze workshop zaterdagmiddag 21 januari 2023 van 13:30 uur tot 16:00 uur in de Grote Kerk te Genemuiden nog eens aangeboden.

Aansluitend geeft Harm Hoeve een kort concert van 45 minuten op het Zwier van Dijkorgel. Deelname is gratis. Aanmelden kan via info@orgelcomitegenemuiden.nl

De deelnemers van afgelopen november kijken terug op een leerzame en gezellige middag. Harm Hoeve leerde verschillende manieren van begeleiden aan. Een aantal organisten probeerden dit vervolgens uit. Ze vonden een zetting waarbij de linkervoet de bas speelt en de rechtervoet de melodie het moeilijkst, maar ook wel weer verrassend als nieuwe mogelijkheid. Verder werd o.a. stil gestaan bij  hoe je de inhoud van een lied kunt verklanken en hoe en wanneer je inzet na het voorspel. Ook werden een aantal opnames met samenzangbegeleiding van bekende organisten als Feike Asma en Klaas Bolt beluisterd en geanalyseerd. Meer informatie: Workshop “Samenzangbegeleiding” – Orgelcomite Genemuiden

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500