Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Umme de draaitoafel’ weer ouderwets gezellig

Geplaatst op: 30 december 2022

Verslag: Wim Rietman

Het was een gezellige drukte in d’Olde Soldoat tijdens het door de SCEG georganiseerde ‘Umme de draaitoafel’. Na twee uitgevallen edities in 2020 en 2022 werd er weer gestreden om de titel ‘beste muziekkenner van Genemuiden’. Cor van Dalfzen wist zijn titel uit 2019 te prolongeren en fietste vlak voor aanvang van de quiz dus eigenlijk voor niets naar huis om de (vergeten) wisselbeker op te halen. Die kon namelijk nog een jaar op zijn schoorsteenmantel blijven staan.

Na twee voorrondes bleven uiteindelijk 6 finalisten over. De pas 20-jarige Jan-Henri van den Berg legde knap beslag op de derde plaats. Het zilver was voor Sanne Rietman en de hoofdprijs andermaal voor Cor van Dalfzen.

Tussen de bedrijven door voelde presentator Jan Blei de leden van de nieuwe Genemuider band ‘Younger Days’ aan de tand. Sinds een half jaar spelen deze oudere jongeren samen en natuurlijk betraden ze ook de bühne van het café. Het repertoire viel behoorlijk in de smaak van het publiek dat bleef vragen om toegiften.

DOS en SCEG, alsmede de talloze aanwezigen kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond die twijfelloos vervolg zal krijgen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500