Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inzameling DE-waardepunten weer succesvol voor Voedselbank

Geplaatst op: 9 januari 2023

De inzameling van Douwe Egberts-waardepunten door de Voedselbank Zwartewaterland leverde in totaal zo’n 456.000 waardepunten op, goed voor 850 pakken koffie. In de maand december werd onder de vlag van Lionsclub Voorburg een landelijke Douwe Egberts-waardepuntenactie gehouden, waarbij Lionsclubs en voedselbanken in het hele land deze punten inzamelden.

In de verzamelboxen bij Albert Heijn, Aldi en de Boni in Genemuiden, Jumbo en Boni in Hasselt en bij de Coop in Zwartsluis konden klanten DE-waardepunten deponeren. Deze week werden de verzamelboxen geleegd en vrijwilligers van de Voedselbank telden en bundelden de punten in de drie kernen van Zwartewaterland. Medewerkers telde zich de vingers blauw, met een eindresultaat van maar liefst 456.000 punten. Bij deze landelijke actie komen de in de gemeente Zwartewaterland ingezamelde punten ten goede aan de Voedselbank Zwartewaterland. De DE-waardepunten kunnen tegenwoordig niet meer omgeruild worden voor pakken koffie. Voor de voedselbanken maakt Douwe Egberts echter een uitzondering en verhoogt het de opbrengst ook nog met een percentage met als resultaat dat de voedselbank ongeveer 850 pakken koffie tegemoet kan zien.

“Bij de uitgifte van voedselpakketten maakt koffie meestal geen deel uit van het standaardpakket, want koffie wordt gezien als een luxeartikel”, aldus de voedselbank. Door deze actie krijgt men ook de komende maanden toch een welkom extraatje. Vrijdag 27 januari geven vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland de DE-waardepunten af bij het regionale distributiecentrum in Meppel waar men over een aantal weken de 850 pakken Douwe Egberts koffie kan ophalen.

De voedselbank bedankt via deze weg de supermarkten voor het fungeren als inzamellocatie en alle DE-koffiedrinkende inwoners van Zwartewaterland, en mensen van buiten de gemeente die ook punten toestuurden. “Wij willen nog een keer aangeven dat iedereen de punten door kunt blijven sparen, de actie komt vrijwel zeker ook eind 2023 weer op de agenda.” Als er bedrijven zijn die in de kantine of op kantoor Douwe Egberts koffie gebruiken en misschien nog veel punten hebben liggen, dan zijn en blijven die ook van harte welkom. Vrijwilligers van de Voedselbank kunnen die eventueel dit bij bedrijven ophalen. Contact opnemen kan met via 06 533 655 49 of 06 578 450 61.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500