Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De kracht van Remote access oplossingen

Geplaatst op: 13 januari 2023

(Adv.) Remote access oplossingen zijn technologieën die het mogelijk maken voor gebruikers om toegang te krijgen tot hun werkomgeving, netwerk of specifieke toepassingen vanaf een afstand. Dit kan gedaan worden via een internetverbinding of een privénetwerk. Er zijn verschillende soorten remote access oplossingen binnen Remote Engineer. 

Welke oplossingen zijn er? 

Virtual Private Network (VPN): Een VPN is een technologie die een beveiligde, privé-verbinding creëert tussen een gebruiker en een bedrijfsnetwerk. Hierdoor kunnen gebruikers toegang krijgen tot bedrijfsgegevens en -toepassingen vanaf een afstand, alsof ze fysiek aanwezig zijn op kantoor.

RemoteApp: RemoteApp is een technologie die specifiek is ontworpen voor het op afstand uitvoeren van specifieke toepassingen. Dit zie je ook terug bij gebouwbeheer. Hiermee kunnen gebruikers een specifieke toepassing op een afstandscomputer uitvoeren, terwijl de interface van de toepassing wordt weergegeven op de lokale computer van de gebruiker.

Diensten van Remote Engineer

Web portal

Ook een belangrijke pijler van de remote access totaaloplossing is de web portal. Met deze handige tool heb je de mogelijkheid om alle projecten – waar ook ter wereld – veilig en 100% betrouwbaar te managen.

Client software

Een andere pijler van het remote acces concept is de client software. De servicemedewerker krijgt na autorisatie binnen het systeem toegang tot elke locatie die gekoppeld is aan zijn of haar account. Met onze webapp kun je vervolgens eenvoudig een online sessie starten. Zo kun je als servicemedewerker met je smartphone, tablet of pc altijd en overal verbinding maken met je locaties. 

Elke oplossing heeft zijn eigen voordelen en nadelen, afhankelijk van de specifieke eisen van een bedrijf of gebruiker. Het is daarom belangrijk om de verschillende oplossingen te overwegen en te bepalen welke het beste past bij de specifieke behoeften van een organisatie.

De diensten en producten van Remote Engineer maken het mogelijk om op afstand machines en installaties te controleren, beheren en te besturen. Vanuit één overzichtelijk IIoT platform heb je volledige overzicht en daarmee alle gewenste touwtjes in handen: waar ter wereld en in welke omgeving jouw PLC, HMI of netwerk zich ook bevindt.

De oorsprong van Remote Engineer is gebaseerd op een vraag van een machinebouwer. Hij wilde graag de door hem ontwikkelde machines op afstand kunnen benaderen. Vooral om reistijd en kosten te besparen. Maar ook om afnemers extra service en zekerheid te bieden. De oplossing die Remote bedacht is de basis van wat Remote Engineer nu is.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500