Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stoelen voor in de horeca. Waar moeten deze aan voldoen?

Geplaatst op: 13 januari 2023

(Adv.) Als je een horecazaak hebt, is het belangrijk dat het meubilair goed bij de uitstraling en karakter van jouw café of restaurant past. De stoelen spelen hierbij een heel belangrijke rol. Ze moeten niet alleen goed bij de tafels en de rest van het interieur passen maar vooral ook goed zitten. Ga bij het uitkiezen van je stoelen dan ook niet over één nacht ijs. Maar wat zijn nu eigenlijk goede stoelen voor de horeca?

Kies voor kwaliteit

De keuze is reuze als het gaat om stoelen voor in een horecagelegenheid. Of je nu een bruin café of chique restaurant hebt, voor iedere inrichtingsstijl is er wel passende stoel te vinden.

Kies wel altijd voor kwaliteit. Horeca stoelen moeten degelijk zijn. Ze worden intensief gebruikt en je wilt natuurlijk niet dat ze na een jaar alweer vervangen moeten worden. Bovendien wil je dat je gasten ook comfortabel kunnen tafelen. Dit zal de omzet zeker ten goede komen.

Kies voor niet al te zware stoelen. Jouw personeel zal de stoelen vaak moeten verplaatsen. Een wat lichtere stoel is dan wel zo prettig natuurlijk. Let ook op de afmetingen van de stoel. De ruimte in een horecazaak is meestal beperkt en je wilt deze natuurlijk optimaal benutten.

Horeca Terrasstoelen

Als je horeca terrasstoelen nodig hebt, moet je nog op een aantal andere zaken letten. Buiten heb je uiteraard last van de weersinvloeden maar je moet de stoelen ook goed op een veilige manier kunnen opbergen na sluitingstijd.

Bij terrasstoelen is het dan ook heel belangrijk dat je ze goed kunt opstapelen. Omdat er veel gesjouwd wordt met de stoelen, moeten ze ook niet te zwaar zijn. Een terrasstoel met aluminium onderstel bijvoorbeeld is hier ideaal voor.

Maar je wilt natuurlijk wel voorkomen dat ze bij het eerste zuchtje wind door de lucht vliegen. Ze mogen dus ook weer niet te licht zijn. Als je voor een aluminium terrasstoel kies, let er dan goed op dat de wanddikte minimaal 1.2 millimeter is. Hierdoor zal hij ook voldoende draagkracht hebben en zal die een lange levensduur hebben.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500