Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 januari 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lösse Eindties en Younger Days treden samen op

Geplaatst op: 20 januari 2023

Op zaterdag 28 januari staat er in Hasselt een bijzonder concert op het programma. In het kader van het Benefiet Festival 2023 staan er optredens van de Genemuider bands Lösse Eindties en Younger Days gepland. Shadowplay uit Hasselt maakt het trio van uitvoerende formaties compleet.

Elk jaar wordt er in Hasselt een evenement georganiseerd waarvan de opbrengst naar de Fleur Bloemen Stichting gaat. Deze stichting is in het leven geroepen om stelselmatig pesten een halt toe te roepen. Deze organisatie staat op tegen alle vormen van pesten. Dus ook op de werkvloer of ouderen. “Want pesten raakt iedereen!”, aldus de stichting.

Jerry Hoekman – gitarist van Lösse Eindties – kan zich volledig vinden in het doel van de Fleur Bloemen Stichting. “Ik heb de pest aan pesten”, zo laat hij kort maar krachtig weten. Om 20.30 uur trapt Younger Days de concertavond af. De band met frontman Wim Kooiman bouwt gestaag aan hun repertoire. Klassiekers van CCR worden afgewisseld met Nederlandstalig werk van o.a. De Dijk en Peter Koelewijn.

Daarna is het de beurt aan Lösse Eindties. De oorspronkelijke dialectband heeft al jarenlang een trouwe aanhang. Eigen werk wordt afgewisseld zorgvuldig uitgezochte covers. Het optreden van de Genemuidenaren begint om 21.45 uur.

Slotact van de avond is Shadowplay. Deze band heeft in het zalencircuit al ruimschoots hun sporen verdiend. Wie houdt van bands als Journey en Golden Earring zit gebeiteld bij dit optreden. Om 23.00 uur staat het optreden gepland dat ongeveer een uur gaat duren.

Voor alle muziekliefhebbers uit de regio lijkt het een enorme leuke avond te gaan worden. Een afwisselend programma dat bovendien gekoppeld is aan een goed doel. Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom aan de Van Haersoltelaan 11 in Hasselt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500