Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 januari 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Uitbreiding Oekraïense opvanglocatie Staphorster Kerkweg

Geplaatst op: 20 januari 2023

De schrijnende oorlog in Oekraïne duurt voort, nog dagelijks zijn volwassenen en (jonge)kinderen op de vlucht. Alle gemeenten werken er hard aan om deze mensen onderdak te bieden. Zo ook in de gemeente Staphorst. Hiervoor gaan we de Oekraïense opvanglocatie aan de Staphorster Kerkweg uitbreiden. De gemeente daar eind februari nieuwe units te plaatsen voor circa vijftig Oekraïners.

“Eind vorig jaar lieten de landelijke cijfers al zien dat we meer moeten doen in de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Daarover is begin november aangekondigd dat we als gemeente de mogelijkheden aan het verkennen zijn voor uitbreiding van de opvanglocatie aan de Staphorster Kerkweg. Deze ontwikkelingen zijn nu definitief. Het is de bedoeling de mensen daar in de loop van maart 2023 op te vangen. Als de noodzaak er is, dan breiden we mogelijk verder uit met een derde unit”, aldus het gemeentebestuur van Staphorst.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500