Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fietspad van IJsselmuiden naar Genemuiden stuk veiliger

Geplaatst op: 27 januari 2023

Afgelopen maanden is hard gewerkt aan de vernieuwing van de fietsroute tussen Genemuiden en IJsselmuiden. Hiermee zijn volgens de provincie Overijssel belangrijke stappen gezet in de verbetering van de verkeersveiligheid. Vanaf deze week kunnen scholieren en andere fietsers weer gebruik maken van het fietspad over de Kamperzeedijk.

Met het onderhoud aan de N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden wordt gewerkt aan verbetering van de verkeersveiligheid. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn veilige oversteeklocaties van de N760 en de realisatie van een duidelijke overgang van het gebied binnen en buiten de bebouwde kom.

“In Overijssel investeren we in het veiliger maken van onze infrastructuur. Een breder fietspad langs de N760 betekent niet alleen comfortabeler fietsen, het is ook een stuk veiliger. Samen met gemeenten nemen we risico’s weg op onze wegen en fietspaden, want we willen dat iedereen in Overijssel elke dag veilig thuis komt”, aldus gedeputeerde Bert Boerman.

Veilig fietsen

Voor het grootste deel van het traject van IJsselmuiden tot Genemuiden zijn alle vrij liggende fietspaden vernieuwd en verbreed tot een 3,5 meter breed fietspad. Ook zijn nieuwe markeringen aangebracht om meer duidelijkheid en veiligheid te bieden voor fietsers. In de bebouwde kommen ligt het fietspad vrij aan één kant en oversteeklocaties van de N760 zijn verbeterd met behulp van verkeersgeleiders.

Richard Boddeus, wethouder mobiliteit gemeente Kampen: “Als gemeente willen we het gebruik van de fiets als duurzaam en gezond vervoermiddel stimuleren. Dat vraagt om goede en veilige voorzieningen. Met de aanpassingen aan de N760 geven we fietsers, waaronder veel scholieren, meer de ruimte. IJsselmuiden krijgt door deze nieuwe inrichting ook een aantrekkelijkere entree richting het dorp. We hebben veel waardering voor het resultaat en de manier waarop de provincie Overijssel dit project in samenspraak met gemeenten uitvoert.”

Wat staat nog meer gepland voor de N760?

Het werk is flink op stoom en in volgende fasen wordt de rest van het werk uitgevoerd. Zoals duidelijke entrees bij binnenrijden van de bebouwde kom, vervanging van het wegdek van de N760 en onderhoud aan de Thomsonbrug. Om dit uit te voeren, houdt de provincie vast aan een goede samenwerking met de partners en de omgeving. Ondanks perioden van mindere bereikbaarheid blijkt de omgeving tevreden met de eerste resultaten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500