19 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub start met zege in eerste wedstrijd na winterstop

Geplaatst op: 30 januari 2023

Genemuiden-Sportclub Genemuiden kon zich geen beter start van de 2e seizoenshelft wensen, met een 3-2 overwinning op a.v.v. Swift stapte het na 90 minuten spelen van het veld en kon het 3 punten bijschrijven.

Voor rust stond het door doelpunten van Jens Jurn Streutker en Rens van Benthem al op een comfortabele 2-0 voorsprong, a.v.v. Swift wist amper iets te creëren in het 1e bedrijf en Sportclub leek op een gemakkelijke overwinning af te stevenen.

Leek, want na rust wisten de Amsterdammers door doelpunten van Bas Buimer en Tiemen van Hezel langszij te komen en mocht zelfs nog hopen op meer. Gelukkig kwam het zover niet, nadat het meerder kansen niet wist te benutten en Van Hezel vroegtijdig met een rode kaart de kleedkamer op mocht zoeken was het Jens Jurn Streutker die in de slotfase met een 2e treffer alsnog de meer dan verdiende overwinning voor Sportclub Genemuiden op eiste.

In de eerste helft was het Sportclub Genemuiden die de toon zette, het begon scherp en fel aan het duel en kreeg nagenoeg geen kansen tegen. Dat het na zes minuten spelen door een doelpunt van Jens Jurn Streutker al op een 1-0 voorsprong stond was dan helemaal niet zo verwonderlijk. Het was de bal die na een vrije trap van Osama ben Kaddour via een stuiter bij de inkomende Streutker terecht kwam. Deze kon de punt van zijn schoen hier onder zetten en zonder enige tegenstand achter Swift doelman Reno van der Meer neer leggen.

Sportclub wilde meer, het bleef de aanval zoeken. Dit resulteerde in de 20e minuut in de doelpunt nummer 2. De altijd gretige Rens van Benthem dolde binnen de zestien Bas Maljaars en Floris Burgers, om vervolgens met een fraai en hard schot af te ronden. Sportclub Genemuiden was op dreef en het lukte a.v.v. Swift maar niet om onder de druk van Sportclub Genemuiden uit te komen, het mocht dan ook van geluk spreken dat het voor rust bij deze 2 doelpunten bleef.

Sportclub Genemuiden leek bij de start van de 2e helft dan ook al op rozen te zitten, het kwam echter bedrogen uit. Tegenstander a.v.v. Swift was allerminst van zins om zich zonder enige tegenstand naar de slachtbank te laten lijden. Want daar waar Sportclub Genemuiden in de 1e helft al in een vroeg stadium tot een doelpunt kwam, was het a.v.v. Swift die kunstje in de 2e helft flikte. Daan Driever was de speler die van achteren vrij mocht opkomen, zijn pass op de ingevallen Bas Buimer was op maat. Doelman Hidde Streutker kwam nog wel zijn doel uit om het doelpunt te voorkomen maar met gevoel was het Buimer die de 2-1 over de doellijn schoot.

De aansluitingstreffer was daar en in de 75e minuut zou a.v.v. Swift zelfs langszij komen. Sportclub Genemuiden creëerde volop kansen, alleen tot scoren kwam het niet. Het was Tiemen van Hezel die de gasten langszij bracht. Ongehinderd mocht hij vanaf de middenlijn opstomen, om vervolgens met een bekeken bal de 2-2 binnen te schieten. Nog geen 5 minuten later zou diezelfde Van Hezel de glans van zijn gelijkmaker zien verdwijnen, een onbesuisde actie op Bart Jan Brouwer leverde hem direct de rode kaart op en mocht hij vroegtijdig de kleedkamer op gaan zoeken.

Met een speler minder had Sportclub Genemuiden nog ruim 10 minuten om iets aan de stand te veranderen, het geloof was er en de kansen hiervoor kreeg het ook. Opnieuw was het Jens Jurn Streutker die de groen- witten op voorsprong zette, met zijn 2e treffer van de middag zette hij de kroon op een prima gespeelde wedstrijd en bezorgde hij Sportclub de overwinning.

SC Genemuiden – a.v.v. Swift 3-2 (2-0).

Scheidsrechter: Dhr. T.J. Groenendijk
Assistent-scheidsrechter: Dhr. D. Bosgraaf
Assistent-scheidsrechter: Dhr. M. Schuurman

Scoreverloop: 6. Jens Jurn Streutker 1-0, 21. Rens van Benthem 2-0, 50. Bas Buimer 2-1, 75. Tiemen van Hezel 2-2, 87. Jens Jurn Streutker 3-2.

Toeschouwers: 350

Gele kaart: 52. Thijs Dekker, 83. Jens Jurn Streutker (SC Genemuiden), 55. Tiemen van Hezel, 89. Daan Driever, (a.v.v. Zwift).

Rode kaart: 80. Tiemen van Hezel (a.v.v. Swift).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Matthias Breman, Bart Jan Brouwer, Martijn Eenkhoorn (84. Sijmon Eenkhoorn), Thijs Dekker (64. Nick Buitink), Noureddine Boutzamar, Rens van Benthem, Yoran Popovic, Osama Ben Kaddour (90. Rick Doorn).

Opstelling a.v.v. Swift: Reno van der Meer, Raymond Manuptty (61. Samu Siemens-Brega), Teun van Zweeden, Daan Siegerist, Tiemen van Hezel, Floris Burgers, Daan Driever (86. Bram van der Heijden), Bas Maljaars (46. Bas Buimer), Carlos Groen, Raj van Pareren, Fidel Yilmaz (86. Sammy Gemmel).