Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Je tuin aanpakken? Denk aan deze tips!

Geplaatst op: 1 februari 2023

(Adv.) Een tuin is voor veel woningen een ontzettend belangrijke plek. Dit is namelijk dé plek waar je rondom je eigen woning van de natuur kunt genieten. Het is dan ook zaak om volledig content te zijn met de inrichting en de uitstraling van de tuin. Je zult je anders namelijk alleen maar storen aan de uitstraling, waardoor je niet optimaal van de tuin kunt genieten. Het goed aanpakken van de tuin is echter iets dat door velen als een lastig proces wordt ervaren. Vind jij dit nu ook een lastig proces? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je kunnen helpen bij het aanpakken van de tuin.

Schutting

Als je je schutting onder handen wilt nemen, zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Ten eerste moet je de schutting inspecteren om te zien of er reparaties nodig zijn. Controleer dan of er gaten of rotte delen in het hout zitten. Als dat het geval is, moet je deze vervangen. Als het hout in goede staat is, kun je het schoonspoelen en schuren om de verf eraf te halen. Als de verf eraf is, kun je een primer aanbrengen en vervolgens een aantal lagen verf om de schutting te beschermen. Als je klaar bent met het schilderen van de schutting, kun je er een sealer of lak over aanbrengen om te voorkomen dat de kleur vervaagt. Mocht je de schutting nu volledig moeten vervangen, neem dan ook zeker een bamboe schutting in overweging. Dit kan een mooie toevoeging zijn op jouw tuin en geven een natuurlijke en speelse uitstraling. Wil je de mogelijkheden van een bamboe schutting bekijken? Bekijk dan eens website van Bamboo Import. Je vindt hier tal van mogelijkheden!

Tuinmeubelen vervangen

Het vervangen van de tuinmeubelen is een ingrijpende verandering aan de uitstraling van de tuin. Het is dan ook een verandering waar je goed over na moet denken. Neem dan ook de tijd om verschillende soorten meubels te vergelijken voordat je je keuze maakt. Je moet rekening houden met de grootte van je tuin, de materialen waarvan de meubels zijn gemaakt, de stijl van je tuin en daarnaast ook de kleuren die je wilt. Materiaal is hierin een erg belangrijke factor voor het kiezen van tuinmeubelen. Verschillende soorten materialen hebben namelijk verschillende voordelen. Denk hierbij aan de duurzaamheid, de lengte van de levensduur, de bijkomende onderhoudskosten en uiteraard ook de prijs. De meest voorkomende materialen zijn hout, metaal, bamboe, kunststof en aluminium.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500