Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw onderkomen gevonden voor bewoners asielschip

Geplaatst op: 2 februari 2023

De vluchtelingen aan boord van het asielschip gaan naar een onderkomen in een andere gemeente. De noodopvang in Zwartewaterland wordt daarmee dus niet verlengd.

Alberdine Kijk in de Vegte van de ChristenUnie was donderdagavond nog benieuwd of Zwartewaterland de vluchtelingen ook kon helpen zodra de asielboot op 1 maart leeg moet zijn. Die vraag is niet meer relevant nu de 80 asielzoekers worden overgebracht naar een andere gemeente. “Waar dat is kan ik nog niet zeggen, omdat die gemeente dit zelf naar buiten gaat brengen”, aldus Bilder. De bewoners van de vluchtelingenboot krijgen vermoedelijk komende week te horen waar ze naartoe gaan.

Afgelopen week kwam de vluchtelingenboot nog in het nieuws omdat de opvarenden in hongerstaking waren. Ze vonden dat er te weinig perspectief voor hen was en voelden zich vergeten. “Er gaat een gesprek plaatsvinden tussen de Veiligheidsregio, de IND en de bewoners van het schip”, vertelde burgemeester Bilder tijdens de raadsvergadering. De IND behandelt aanvragen van mensen die in Nederland willen blijven, maar de opvarenden konden daar al een half jaar niet terecht. Door dit aangekondigde gesprek verwachten de asielzoekers dat er meer duidelijk wordt over wat hen te wachten staat.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500