29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Derby tussen Berkum en Sportclub eindigt in remise

Geplaatst op: 6 februari 2023

Met een 2-2 eindstand is de streekderby tussen v.v. Berkum en Sportclub Genemuiden geëindigd in teleurstellende remise.

Sportclub Genemuiden kende een moeilijke middag in Zwolle, het kwam door een treffer van Yoran Popovic nog wel op een 0-1 voorsprong maar dit was gezien het spel vertoon tot op dat moment toe eigenlijk tegen de verhouding in. Met een voorzet van recht was het Martijn Eenkhoorn die de bal richting doelman Huib Veurink schoot, deze stompte de bal in eerste instantie nog wel met zijn beide handen weg. Maar het was de mee opgekomen Popovic die de bal onderschepte en vanuit de draai de doelman alsnog passeerde.

Over de gehele wedstrijd gezien bracht Sportclub Genemuiden te weinig, zeker in aanvallend opzicht had het tegen Berkum zijn dag niet. Dat het door een aantal omzettingen in de slotfase van de wedstrijd alsnog een punt uit het duel wist te slepen was dan ook mooi meegenomen.

Berkum probeerde er in ieder geval nog iets van te maken, het speelde compact en de groen- witten hadden het hier schijnbaar moeilijk mee. Sportclub was geen schim ten opzichte van de wedstrijd die het een week eerder speelde tegen het Amsterdamse Swift. Het kon en mocht dan ook niet lang genieten van de voorsprong, want amper 3 minuten later was het Twan Knul die de gelijkmaker voor Berkum maakte. Vanuit een hoekschop, genomen door Mike van Ekeren ging de bal richting doelman Hidde Streutker. Deze verkeek zich schijnbaar op de bal waardoor de inkomende Knul hoog boven alles en iedereen de bal kon inkoppen.

Diezelfde Twan Knul bezorgde Berkum in de 51e minuut zelfs de 2-1 voorsprong en Sportclub Genemuiden moest vrezen voor een verliespartij.

Toch lukte het Sportclub Genemuiden om de druk door een aantal omzettingen binnen de lijnen op te voeren, een aantal lange spelers werden naar voren gestuurd om het tij te doen keren. Het was Invaller Rick Doorn die dit lukte, hij stond in de 83e minuut op de juiste plaats. Vanuit een verre ingooi waren achtereenvolgend Yoran Popovic, Jens Jurn Streutker die de bal raakten. Via de rug van Jur van Dalfsen kwam de bal bij Doorn terecht, die bedacht zich geen moment beroerde de bal en van dichtbij bezorgde hij de groen- witten met zijn doelpunt alsnog nog één belangrijk punt.

v.v. Berkum – SC Genemuiden 2-2 (1-1).

Scheidsrechter: Dhr. L.W. van Zuijlen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. M.T. de Leest
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J.G.P.M. Engbers

Scoreverloop: 39. Yoran Popovic 0-1, 42. Twan Knul 1-1, 51. Twan Knul 2-1, 83. Rick Doorn 2-2.

Toeschouwers: 275

Gele kaart: 16. Björn bakker (v.v. Berkum), 61. Arend van de Wetering, 71. Sijmon Eenkhoorn (SC Genemuiden).

Opstelling v.v. Berkum: Huib Veurink, Frank van der Burg, Dennis Horstman, Alex van Hoesel, Mike van Ekeren Björn Bakker, Marc van der Meulen, Lars van Gerner (84. Bas van Wijnen), Ivar Nijboer, Finn van Kommer (78. Giorney Rojer), Twan Knul (65. Lars Miedema).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Matthias Breman (72. Ryan van Lente), Bart Jan Brouwer, Rens van Benthem, Thijs Dekker (57 Sijmon Eenkhoorn), Martijn Eenkhoorn (57. Jur van Dalfsen), Nick Buitink (80. Rick Doorn), Yoran Popovic, Osama Ben Kaddour.