Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dorcas zamelt geld in voor slachtoffers van aardbevingen

Geplaatst op: 10 februari 2023

Ook de Dorcaswinkel van Genemuiden zet zich in voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Wie een aankoop doet in de winkel, kan ook een gift doen waarvan de opbrengst gaat naar de Syrië-actie van Dorcas.

Marja Vermaning van Dorcas Genemuiden vertelt: “Sinds 2015 werkt Dorcas in Syrië. We hebben hier ons eigen landenkantoor en zijn voornamelijk aanwezig in en rond de steden Damascus, Homs en Aleppo. Doordat we al jarenlang aanwezig zijn in Syrië hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd. We werken veel samen met lokale partners, zoals kerken en andere hulporganisaties. Door onze lokale aanwezigheid én de goede samenwerking met partners lukte het ons snel noodhulp op te zetten voor de mensen die getroffen zijn door de zware aardbevingen.”

“Via ons netwerk komen we veel sneller aan hulpgoederen, dan wanneer we dit uit Nederland zouden moeten laten komen. Bovendien zou er veel geld verloren gaan vanwege de transportkosten. Op dit moment zijn er in Syrië gelukkig nog voldoende goederen, zoals eten, kleding en dekens, te verkrijgen. Met het geld uit donaties kunnen we deze noodhulpgoederen kopen voor de mensen die het hard nodig hebben”, vult Vermaning aan namens Dorcas.

“We geven ook medische hulp aan gewonden via onze mobiele kliniek en zorgen samen met onze partners voor opvanglocaties voor mensen die geen onderdak meer hebben. Daarnaast bieden we ook psychosociale zorg en begeleiding aan voor mensen die door de aardbeving gevoelens van angst en stress ervaren. En als straks de grootste nood voorbij is, helpen we de mensen met de wederopbouw van het land”, legt Marja Vermaning uit.

“In Syrië heeft Dorcas een landenkantoor en zijn de medewerkers onmiddellijk gestart met het verlenen van noodhulp. Wij doen bij deze een beroep op u om deze hulp te ondersteunen. U kunt in de Dorcaswinkel een gift doen aan de kassa, deze gift gaat geheel naar de Syrië-actie. Ook kunt u in de winkel een QR code scannen en zelf de gift overmaken. Uiteraard kunt u ook via www.dorcas.nl zelf een donatie doen”, zo besluit het Dorcas-bestuur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500