24 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub wint met 4-3 van Aalten

Geplaatst op: 11 februari 2023

Sportclub Genemuiden kende een uitstekende zaterdagmiddag, het wist niet alleen de wedstrijd met 4-3 te winnen van het altijd lastige AZSV Aalten maar zag ook koploper Eemdijk de wedstrijd op eigen veld met 1-2 verliezen van Berkum.

De start was flitsend, scheidsrechter Berg had amper gefloten voor het beginsignaal of de bal lag al bij AZSV in het net. Yoran Popovic was de speler die de bal na een voorzet van Bart Jan Brouwer als eerste met zijn borst beroerde. Vervolgens gaf hij een slim hakje op Martijn Eenkhoorn die de aankomende Rens van Benthem de bal in de voeten legde, deze kapte met één beweging zijn directe tegenstander Bram Rensing uit om vervolgens met links verwoestend uit te halen.

De vroeg voorsprong was een mooie opsteker voor de groen- witten en het toegestroomde publiek had alle redenen om er eens goed voor te gaan zitten. Ze zouden worden beloond, maar liefst zeven doelpunten zouden ze te zien krijgen. Allemaal niet even fraai, maar daar maalde aan het einde van de wedstrijd niemand om. Aan beide zijden werden de nodige fouten gemaakt, fouten die uiteindelijk genadeloos werden afgestraft en bij zowel AZSV als de thuisclub voor tegendoelpunten zorgden.

De gelijkmaker was er zo’n één, een lange bal van achter gegeven door Yordi Orriëns was op zich niet eens zo gevaarlijk. Bart Jan Brouwer leek hem beheerst naar zijn doelman terug te koppen, alleen stond deze wel heel erg ver voor zijn doel met gevolg dat Brouwer tot zijn eigen ontzetting de bal achter zijn eigen doelman zag verdwijnen.

De 2-1 daarentegen was er één waar niet zoveel op aan te merken was, na een goede voorzet van rechts door Rens van Benthem was het Yoran Popovic die fraai afrondde. Met zijn hoofd bracht hij de bal naar zijn eigen voeten, mocht zich omdraaien en van dichtbij was het doelman Jasper te Kolste die voor de 2e keer deze middag het nakijken had.

Nog geen 4 minuten later was het opnieuw raak, het was Rens van Benthem die de 3-1 op het scorebord deponeerde en daarmee zijn 2e doelpunt van de middag maakte. Met een schitterende steekpass was het Osama Ben Kaddour die de van ver komende van Benthem op maat bediende, doelman ten Kolste probeerde zijn doel nog wel te verkleinen maar had op de schuiver die volgde geen antwoord. Sportclub Genemuiden leek voor rust al op rozen te zitten, de 3-1 voorsprong was meer dan welkom en er leek geen vuiltje aan de lucht.

Ware het niet dat Sportclub Genemuiden een kleine 2 minuten later de aansluitingstreffer en de 2-3 via het hoofd van Bram Rensing alweer moest incasseren. Een vrij trap genomen door Feran Momberg was op maat, Rensing wist zich voor zijn man te wringen en met een geplaatste kopbal was hij het die nog voor rust de hoop bij AZSV weer deed leven.

Deze hoop was terecht, want in de 66e minuut zorgde diezelfde Bram Rensing voor de gelijkmaker. Het lukte Sportclub Genemuiden maar niet om onder de druk van AZSV weg te komen, de thuisclub grossierde in fouten en het leek het onheil over zichzelf af te roepen. De gelijkmaker was dan ook niet eens onterecht. Het was Yordi Orriëns die via een hoekschop de bal binnen de zestien meter bracht, Rensing werd geen strobreed in de weg gelegd en met zijn hoofd bracht hij AZSV langszij.

De mooie 3-1 voorsprong was tenietgedaan en een zekere overwinning was verder weg dan ooit. Het zou zelfs nog erger worden, door de directe rode kaart van Nick Buitink na een wat onbesuisde actie in de 71e minuut kon alleen een wonder Sportclub Genemuiden nog redden.