Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ekkelenkamp breidt uit en heropent in compleet nieuwe stijl

Geplaatst op: 13 februari 2023

(Adv.) Al een tijdlang droomden Roy en Anita Ekkelenkamp ervan om hun bekende banketbakkerij in Zwartsluis een metamorfose te geven. In 2022 kwam alles bij elkaar om die wens werkelijkheid te laten worden. Na een herpositionering van het bedrijf, de uitbreiding met een chocolaterie en een complete restyle van de winkel is vrijdag het moment daar: de heropening als Ekkelenkamp Banketbakkerij & Chocolaterie.

Het bedrijf aan de Kerkstraat kent een lange geschiedenis. Op de locatie waar al sinds 1906 een familiebakkerij huist, nam Jan Ekkelenkamp het bedrijf in de jaren ‘70 over. Ambacht en traditie waren altijd de belangrijke kernwaarden. Deze kreeg zoon Roy dan ook met de paplepel ingegoten. In 2011 nam hij Banketbakkerij Ekkelenkamp over van zijn ouders en zette het bedrijf samen met zijn vrouw Anita succesvol voort in de jaren die volgden.

Update geven

Beiden hadden de sterke wens om hun brood- en banketwinkel een grote update te geven. “Het was tijd voor wat nieuws”, kijkt Roy terug. “Toen kregen we de mogelijkheid om de winkelruimte naast onze banketbakkerij over te nemen. We hadden een ruimtetekort in onze bakkerij. Het leek ons prachtig om het bonbonaanbod uit te breiden en daar een echte chocolaterie van te maken.”

Roy en Anita klopten aan bij Hans Winter van communicatie- en marketingbureau Active Creations. Samen bogen ze zich over het vraagstuk: hoe maken we de winkel klaar voor nu én de toekomst? Hans voerde vervolgens uitgebreid marktonderzoek uit, dat de basis vormde voor het winkelconcept dat hij schreef. Daaruit rolde weer een businessplan. In het traject dat volgde, hielp Active Creations onder meer met de herpositionering, een nieuwe huisstijl & logo, fotografie en signing.

Verhuizing

De afgelopen zes weken zorgde Harm Winter van Winterieurs – en zijn team van uitsluitend Sluziger onderaannemers – dat alles samenkwam in de nieuwe winkel. Inmiddels zijn ze aanbeland bij de laatste loodjes. Komende donderdag is de banketbakkerij daarom gesloten, hoewel bestellingen nog tot 10.00 uur kunnen worden afgehaald in de winkel. Deze dag staat verder volledig in het teken van de verhuizing. Vrijdag om 8.00 uur gaat de vernieuwde winkel weer open, die dan zowel een veel chiquere als persoonlijke, warme uitstraling heeft.

Maar niet alleen de uitstraling is veranderd, ook het assortiment onderging een grote wijziging. “We hebben nu veel meer bonbons”, vertelt Roy. “Dat aanbod hebben we verdubbeld. Ook bieden we meer aantrekkelijke chocolacadeautjes aan, die we mooi presenteren in onze winkel. Daarnaast gaan we voor het eerst uit de diepvries verkopen. Denk aan mini-Hazelinos, petit fours, slagroomschnitten en -taarten.”

Meer beleving

Ekkelenkamp Banketbakkerij & Chocolaterie biedt vanaf vrijdag ook veel meer ruimte voor beleving en zelfbediening. “Onze klanten kunnen lekker rondneuzen in de winkel”, vertelt Anita. “Of juist even rustig zitten in onze lounchehoek of aan een tafeltje. Verder kunnen ze van dichtbij zien hoe wij onze producten maken. We willen daar een paar uur per dag actief zijn, zodat mensen echt van ons ambacht kunnen proeven. We vinden de winkel zelf erg mooi geworden en hopen dat de mensen in Zwartsluis en regio dat ook vinden. We kunnen niet wachten tot vrijdagochtend, zodat iedereen het kan zien.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500