Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterlanders welkom bij Open Carrière Festival

Geplaatst op: 14 februari 2023

(Adv.) Rondneuzen voor een nieuwe baan? Of talent ontdekken voor je bedrijf? Dat kan op 31 maart en 1 april tijdens het Open Carrière Festival (OCF) Zwartewaterland. “We willen bedrijven en toekomstige werknemers vrijblijvend kennis laten maken met elkaar”, vertelt mede-organisator Brenda van der Steeg samen.

Het Open Carrière Festival is er voor alle inwoners uit Zwartewaterland en omliggende gemeenten die benieuwd zijn naar nieuwe mogelijkheden in hun carrière. “We willen dat het OCF voor iedereen wat te bieden heeft. Daarom richten we ons bijvoorbeeld ook op jongeren die een (afstudeer)stage zoeken of scholieren die staan te springen om (ander) vakantiewerk”, legt Brenda uit. “Maar daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor mensen die graag eens een kijkje in de keuken willen krijgen bij een ander bedrijf óf meer willen weten over een carrièreswitch”, vult Van der Steeg aan.

Het tweedaagse evenement wordt gehouden in en rondom het gebouw van de Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG). Hier presenteren bedrijven zich en zijn er tal van activiteiten te doen. “Je kan speeddaten met werkgevers, je cv laten controleren en zelfs direct solliciteren als je dat zou willen”, vertelt Brenda. Daarnaast zijn er ook volop (technische) doe-activiteiten. Ook kunnen bezoekers wat lekkers halen bij de foodtrucks én mogen ze op bezoek bij deelnemende bedrijven. “Er rijden namelijk busjes van de OVG naar de locaties van deelnemende ondernemingen. Die busjes rijden ‘door de bedrijven heen’. Ook kun je even uitstappen om kennis te maken. Zo krijg je gelijk het idee of dit bedrijf bij jou past”, legt de bedenkster uit.

Vrijdag 31 maart is het programma vooral gericht op ondernemers, scholieren en studenten. “We beginnen die dag met een brunch voor de deelnemende bedrijven. Vanaf 12:00 uur komen honderden scholieren en studenten uit de regio Zwolle en Kampen naar Genemuiden.

Zaterdag 1 april begint het progamma vanaf 09:30 uur. “Iedereen is dan, ook met gezin, welkom op het Open Carrière Festival. Op de hoofdlocatie kun je volop kennismaken met bedrijven en activiteiten doen. Daarnaast vertrekken hier ook de pendelbussen naar de Zwartewaterlandse bedrijven”, legt Brenda uit.

Al meer dan 25 Zwartewaterlandse bedrijven hebben een toonruimte gereserveerd en zijn dus van de partij. Ondernemers die ook aan willen haken, kunnen contact opnemen met Brenda van der Steeg via info@blinkerevents.nl. Jong en oud is 1 april van harte welkom aan de Nijverheidstraat 45, vanzelfsprekend is het evenement geheel kosteloos voor bezoekers.

Meer lezen? Bekijk de site van het OCF.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500