Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rutger Etten verruilt HHC voor Sportclub

Geplaatst op: 16 februari 2023

Rutger Etten (HHC) speelt volgend seizoen voor Genemuiden, Rens van Benthem verlengt. De TC heeft weer met 2 spelers overeenstemming bereikt voor het nieuwe seizoen.

Rutger Etten die nu nog uitkomt voor HHC uit Hardenberg heeft aangegeven graag de overstap te maken naar Genemuiden. Rutger begon met voetballen in de jeugd van ACV en werd al snel gescout door FC Groningen waar hij van 2009 tot 2016 speelde. Van 2016 tot januari 2019 speelde hij voor SC Cambuur waar hij uitkwam in het O21 team. Kort na zijn debuut in het 1e elftal verhuisde hij naar HHC waar hij tot nu toe 70 wedstrijden speelde.

Na de coronajaren speelde hij veel in de basis maar door de komst van een extra speler uit het betaalde voetbal verloor hij zijn basisplaats. Omdat hij weer iedere wedstrijd wil spelen stond hij open voor een nieuwe uitdaging. Rutger (26) is een multifunctionele middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan.

Ook is Sportclub verheugd te melden dat Rens van Benthem zijn contract met een jaar heeft verlengd. De momenteel in een goede vorm (scoorde afgelopen zaterdag 3x tegen AZSV en een assist) verkerende van Benthem is op dit moment topscorer van Sportclub. Zowel binnen als buiten de lijnen zijn beide partijen content met elkaar. Rens kwam in januari 2020 over van HHC nadat hij daarvoor bij Quick’20 had gespeeld. Hij speelde tot nu 61 wedstrijden voor SC Genemuiden waarin hij 27x scoorde.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500