19 april 2024 t’ Olde Staduus

SC Genemuiden geeft wedstrijd uit handen tegen CSV Apeldoorn

Geplaatst op: 18 februari 2023

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Sportclub Genemuiden na één speelhelft in de wedstrijd tegen CSV Apeldoorn. Het leidde comfortabel met een 2-0 voorsprong en met een beetje geluk had deze score zelfs nog hoger uit kunnen vallen.

Het was Jens Jurn Streutker die Sportclub Genemuiden met zijn hoofd al in de 3e minuut van de wedstrijd op een 0-1 voorsprong zette, het was een voorzet van Martijn Eenkhoorn die de inleiding was tot deze treffer. Daar waar bij CSV Apeldoorn iedereen een vermeende overtreding zag op hun doelman, was het scheidsrechter ter Brake die hier anders over dacht en resoluut naar de middenstip wees en het doelpunt goedkeurde.

Deze bliksemstart werkte in het voordeel van Sportclub Genemuiden. Tegenstander CSV Apeldoorn leek van slag en de groen- witten kregen alle ruimte om de wedstrijd nog meer naar zich toe te trekken. Dit resulteerde in de 18e minuut in de 0-2. Yoran Popovic was de maker. Na een voorzet van links kon hij de bal redelijk vrij aannemen, bedacht zich geen moment en schoot raak. Deze droomstart smaakte naar meer en de mogelijkheid om in de 1e helft de wedstrijd al te beslissen waren er dan ook zeker.

In de 2e helft zou al gauw verandering in de stand komen, want met amper 4 minuten op de klok was het Rik Vlutters die de aansluitingstreffer achter doelman Hidde Streutker deponeerde. CSV Apeldoorn was zeer content met deze vroege treffer, voerde de druk verder op en het lukte Sportclub Genemuiden amper om weer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit resulteerde in de 70e minuut in de toch wel verdiende gelijkmaker. Levi Tussels was de maker. Met een hard en fraai schot schoot hij de bal via de linker kruising in het doel en gaf hij iedereen het nakijken.

Na deze gelijkmaker kon het alle kanten nog op, beide teams hadden in de 20 minuten speeltijd die nog restte hier alle gelegenheid voor. CSV probeerde te counteren en ook Sportclub Genemuiden kreeg weer een aantal mogelijkheden om de wedstrijd winnend over de streep te trekken.

Toch zouden er niet meer doelpunten vallen, CSV Apeldoorn leek hier het meest tevreden mee. Sportclub Genemuiden mag een week in de wachtkamer plaatsnemen, de periodetitel die voor het grijpen lag kon niet verzilverd worden. In het uitduel tegen v.v. Buitenpost volgende week mag het op herhaling, laten we hopen dat het dan wel lukt.

CSV Apeldoorn – SC Genemuiden 2-2

Scheidsrechter: Dhr. F.E. ter Brake
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Broekman
Assistent-scheidsrechter: Dhr. N. Stuurman

Scoreverloop: 3. Jens Jurn Streutker 0-1, 18. Yoran Popovic 0-2, 49. Rik Vlutters 1-2, 70. Levi Tuasela 2-2.

Toeschouwers: 200

Gele kaart: 20. Yorik Meijer, 81. Daniël Krosse, 83. Jelle Macaré (CSV Apeldoorn), 61. Matthias Breman, 87. Assistent-Trainer Christian Riemens (SC Genemuiden).

Opstelling CSV Apeldoorn: Dean Bredewolt (46. Daniël Krosse), Jeremy Jonker, Yorik Meijer, Levi Tuasela, Cederic Bultman, Rik Vlutters, Jasper Verstraten, Delano Grootenhuis (60. Laurence van den Enk), Nigel Michels (46. Cem Köse), Nathan Greven, Jelle Macare.

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Matthias Breman (65. Rick Doorn), Noureddine Boutzamar, Yoran Popovic, Martijn Eenkhoorn (73. Jasper Tuinman), Arend van de Wetering, Rens van Benthem, Osama Ben Kaddour (70. Sijmon Eenkhoorn).