Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vierdubbel jubileum bij de Kaaihof

Geplaatst op: 20 februari 2023

Ze werden op ludieke wijze opgehaald, waarna er koers werd gezet richting een voorstelling van Tineke Schouten. Ria, Dinie en Arendje. De zogenaamde ‘Golden Girls’ van De Kaaihof, ze zijn deze maand 12 ½ jaar in dienst bij het horecabedrijf uit Genemuiden.

“We noemen ze de ‘Golden Girls’, want ze zijn echt goud waard voor ons”, steekt Jennifer van Dalfsen enthousiast van wal. Samen met haar man Harold, heeft het stel ondertussen een koperen horeca-huwelijk. “Je begint 12 ½ jaar geleden ergens aan. En toen stapten we eigenlijk in een rijdende trein. ‘De Krulle’ (Hotel het Zwartewater) was hier toen wel dé naam. Dat namen we toen echt als broekies van eind twintig over. Met, gelukkig voor ons, ervaren personeel. Die dames waren al zó goed op elkaar ingespeeld, dat is gewoon een geoliede machine.”

Het Begin

Harold geeft aan dat het zijn zus is, die hem op het idee bracht. “Die hebben in 2010 van het toenmalige café een kledingzaak gemaakt. En mijn eerste vraag was toen meteen: ‘Maar wat gaat er dan gebeuren met de feestzaal?’ Een feestzaal in het centrum voor trouwerijen en feesten, voor mijn gevoel blijft daar altijd wel markt voor.” Van het een komt het ander. En na een stiekeme bezichtiging van de locatie, waren de plannen rond en kon het stel aan de slag met een flinke metamorfose van de feestzaal.

Havenkamer

Naast de (trouw)feesten, was er destijds ook al de mogelijkheid om te lunchen. Toen nog in de grote zaal. “We kregen steeds meer vraag of er ook mogelijkheid was voor kleinere feestjes. In de tussentijd draaiden we al lunch in de grote zaal, maar dat was soms echt letterlijk haasten en vliegen om dat weer op tijd om te bouwen voor feesten en partijen. Toen zijn we in de Havenkamer de lunch gaan draaien, wat dan meteen een prachtige locatie is voor kleinere feestjes of dat je met de daggasten van een trouwerij daar kunt dineren.

De uitbreiding van het horecabedrijf groeit gestaag door. In de tussentijd neemt het stel ook nog broodjeszaak Buitenbosch over. Harold: “Op dat moment, 2012, was ik in het gewone bedrijfsleven nog actief als accountmanager. Dan nam ik op vrijdagen vrij.”
Jennifer vult aan, “Het concentreerde zich in het begin nog echt heel erg op de weekenden. En daar deden we dan wel iets van lunch bij, maar om toch verzekerd te zijn van een inkomen bleef Harold gewoon werken. Al werd dat al snel een spagaat. We beginnen liever bescheiden en dan gaandeweg uitbouwen. Eerst voelen wat het allemaal precies inhoudt, groter worden kan altijd nog.”

Buitenhof

Met de Buitenhof krijgt De Kaaihof er in 2016 nóg een extra mogelijkheid in het assortiment bij. “Vanaf 2017 mogen we daar ook de ceremonies voltrekken. Zo kun je gasten een compleet plaatje aanbieden. De ceremonie in de Buitenhof, diner in de Havenkamer en het feest in de grote zaal. Daarnaast is het ook gewoon een mooie locatie. Niet alleen voor ceremonies, maar ook voor de start van de jaarlijkse bokbiertocht of als sfeervol geheel tijdens de kerstpakkettenmarkt”

Vieren wat je kunt vieren

“Alles wat je kunt vieren, moet je vieren. En dat is natuurlijk niet alleen onze handel”, glimlacht Harold, “Maar het is ook goed om bij bepaalde mijlpalen in het leven stil te staan.”

De Kaaihof wil haar eigen jubileum daarom ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

“De stellen die in 2023 12 ½ jaar getrouwd zijn en hier hun jubileum willen vieren, net als ons eigenlijk, daar hebben we een leuke winactie voor. Met kans op echt leuke prijzen, gebaseerd op het arrangement wat ze uitkiezen. Deze actie geldt ook voor de jubilarissen die niet bij ons zijn getrouwd hoor, iedereen mag meedoen. Zolang je in 2023 maar 12 ½ jaar in de echt verbonden bent.”

Maar ook aan de mensen die dit jaar niet hun koperen huwelijk vieren, heeft De Kaaihof gedacht. “Ons lunchplankje bieden we in maart ter ere van ons 12 ½ jarig bestaan aan voor het toepasselijke bedrag van € 12,50.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500