Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SchuldHulpMaatje bied inwoners ondersteuning bij geldzorgen

Geplaatst op: 7 maart 2023

Maar liefst één op de vijf huishoudens heeft financiële problemen. Dat is veel. Een grote groep mensen schaamt zich zo erg voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje Zwartewaterland op zoek.

Als je in de schulden dreigt te komen of al zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer onder controle te krijgen. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje doen dat. Samen lukt ‘t.

Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Geldzorgen zorgen voor veel stress. Het komt vaak voor dat mensen daardoor niet meer helder kunnen nadenken en de problemen alleen maar erger worden. Een Maatje is er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen een plan te maken. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

SchuldHulpMaatje is officieel per 1 januari 2023 opgericht in Zwartwaterland. Inwoners van Zwartewaterland kunnen hulp krijgen bij hun financiële problemen door gecertificeerde maatjes. Daarbij maakt het niet uit wat het geloof, de huidskleur, de geaardheid of de afkomst is van de mensen die hulp vragen. Iedereen met dreigende financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de problemen ook is.

Aanmelden voor hulp bij financiële problemen is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.schuldhulpmaatje.nl/zwartewaterland of bel Bertjan of Jolanda voor een afspraak: 0627186238 of 0627910277. Je kunt ook mailen naar contact@zwartewaterland.schuldhulpmaatje.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500