Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Plaatsgenoten op kieslijst voor CDA, SGP en FVD

Geplaatst op: 9 maart 2023

Vijf inwoners van Genemuiden gaan een gooi doen naar een zetel in de Provinciale Staten. Gerrit Eenkhoorn heeft zich verkiesbaar gesteld bij Forum voor Democratie. Hij staat op plaats 13. De Genemuider SGP’ers Wilhelm Bisschop (5), Alfred Beens (12) en Maarten Slingerland (21) hebben ook getekend voor een plekje op de lijst. Oud-wethouder Dick Visserman staat op plaats 44 van de CDA-lijst. René Breman uit Mastenbroek staat op plaats 5 voor nieuwkomer Alliantie.

Geen van deze heren zit nu nog in de Staten. De kans dat een inwoner van Genemuiden na de verkiezingen in het provinciebestuur belandt is ook klein, gezien hun positionering en de peilingen.

Vanuit Zwartsluis staat CDA’er Margreet Bosma op plaats 10. Forum voor Democratie heeft Tim Oostra op plaats 15 staan, hij woont sinds kort in Zwartsluis. De Sluziger John Smits staat op plek 17 voor de VVD.

Dan wat Hasselters betreft. Jan van der Poel en Tamme Spoelstra staan op plaats 38 en 21 voor de ChristenUnie. Annelies Tiemens wil de Staten in namens Alliantie en staat op plaats 11. Klaas Eenkhoorn dient de lijst van de PvdA door zich verkiesbaar te stellen op plaats 26. Benjamin van Marle staat op plaats 30 voor de SGP. Arjan Aalbers staat op plek 14 voor het CDA.

Benieuwd waar u 15 maart kunt stemmen? Klik hier voor alle praktische info.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500