Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Ongekend talent’ geopend in ’t Olde Staduus

Geplaatst op: 10 maart 2023

Het Kunstgilde heeft vanmiddag de expositie ‘Ongekend talent’ gepresenteerd. De Hasselter kunstenaar Eppo Schmidt verrichtte de opening. Net als vorig jaar bestaat de expositie in ’t Olde Staduus uit werken van kunstenaars die woonachtig zijn in Genemuiden en omgeving.

“We hebben weer verschillende lokale kunstenaars bereid gevonden om te exposeren”, vertelt Einbert van Rees namens het Kunstgilde. “Het leuke is dat kunstenaars elkaar vaak kennen en ons aanbod exposanten zo vergroot kan worden. De afgelopen periode hebben we een selectie gemaakt en deze is nog tot na de zomervakantie te bewonderen in ’t Olde Staduus. Nieuw is dit jaar ook dat beeldhouwwerken onderdeel zijn van de expositie.”

Het Kunstgilde nodigt niet alleen toeristen uit om een kijkje te komen nemen. Men hoopt ook dat inwoners van Genemuiden ook de gloednieuwe expositie op de eerste etage komen bewonderen. De toegang is gratis.

Daarnaast blikt het Kunstgilde al vooruit op zaterdag 13 mei. Dan wordt de eerste editie van de collectieve buitenschilderdag gehouden. Bij goed weer gaan kunstenaars aan de slag in het plantsoen en kunnen mensen de schilders zien werken. Spelregels en opgavenformulieren liggen in ’t Olde Staduus. Opgave kan ook per mail: kunstgildegenemuiden@gmail.com

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500