Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 april 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aantijgingen richting vrijwilliger(s) Westererf blijken ongegrond

Geplaatst op: 15 maart 2023

Er is geen bewijs dat één van de vrijwilligers op Westererf zich niet integer heeft gedragen. Afgelopen maand raakte de opvang voor Oekraïners in het nieuws nadat de weggestuurde beveiliger Gerard Haisma in de media flink van leer trok richting een vrijwilliger van de opvang.

Gerard Haisma werd door de gemeente Zwartewaterland de laan uitgestuurd omdat hij de ‘professionele grenzen’ zou hebben overschreden. De gefrustreerde beveiliger deed vervolgens bij RTV Oost en De Stentor een boekje open over de gang van zaken bij Westererf. Haisma beweerde aan de hand van foto’s dat een vrijwilliger van de opvang zich ‘te uitbundig had uitgelaten tegenover Oekraïense bewoonsters.’

Die aantijging bleek ongegrond, zo meldt recherchebureau Hoffmann aan de gemeente Zwartewaterland. Dat bedrijf deed onderzoek naar de situatie binnen de opvang. Uit dat onderzoek is geen grond voor bewijs naar voren gekomen dat er sprake is geweest van niet integer handelen door één van de vrijwilligers. “De betreffende vrijwilliger heeft tijdens het onderzoek zijn taken tijdelijk neergelegd. Hij kan zijn werkzaamheden nu weer oppakken”, zegt Rogier van Zon namens de gemeente Zwartewaterland.

“Deze en vele andere vrijwilligers zorgen op de locatie Westererf al een jaar voor een goede opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De melding en het onderzoek hebben helaas voor veel onrust gezorgd bij vrijwilligers en bewoners van de opvanglocatie. We hebben er alle vertrouwen in dat met de resultaten van het onderzoek de vrijwilligers samen die opvang op een goede manier voort kunnen zetten”, besluit de woordvoerder van de gemeente.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500