Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

OK gaat berg beklimmen voor Wijkwieg

Geplaatst op: 24 maart 2023

Leden van de Ondernemings Kring Genemuiden hebben dinsdag een bijeenkomst gehouden bij Palet Vastgoedonderhoud aan de Blokmat onder leiding van Jan Pleijsier. Op deze avond werd het programma bekend gemaakt van de zware, maar sportieve 4 daagse sponsorevenement, met als doel geld in te zamelen voor de Wijkwieg in Genemuiden. In totaal hopen 35 deelnemers de 2115 meter hoge Col du Tourmalet te beklimmen.

Er zullen 27 deelnemers de beklimming per fiets afleggen, 5 deelnemers hebben het voornemen om te gaan wandelen, waaronder de burgemeester en er zullen 3 begeleiders aanwezig zijn voor assistentie waar nodig. De Col du Tourmalet staat bekend als een van de zwaarste bergbeklimmingen van Frankrijk en ligt in de Pyreneeën vlakbij de Spaanse grens. Het beklimmen van deze berg zit, behalve in de lengte van ca 19 kilometer ook in het feit dat er nauwelijks herstelmogelijkheden zijn gezien de constante stijging van bijna 8 procent. Bij deze berg zit het venijn in de staart omdat in de laatste kilometers van de beklimming het stijgingspercentage oploopt, naar ruim 10 procent!

Het is de vierde keer dat dit sportieve event door de leden van de Ondernemers Kring wordt georganiseerd. Na de beklimming van de Mount Ventoux (2014), Stelvio (2016) Madeleine (2018) stond in 2020 de Tourmalet op het programma, helaas werd dit uitgesteld vanwege de corona pandemie.

Op maandagochtend 5 juni staat het vertrek gepland. Het is de bedoeling om met de bus vanaf het Havenplein naar Schiphol te vertrekken. Hierna zal er per vliegtuig gereisd worden naar Toulouse. Donderdagavond 8 juni hopen wij allen, in goede gezondheid weer te keren in Genemuiden. Om het geheel tot een succes te laten zijn, vraagt dit van allen een gedegen voorbereiding. Hier is onder andere voor gezorgd door; Jan Pleijser, Henk Jan Last, Evert van Dijk en Johan Wentink. Om verantwoord te fietsen en te wandelen is er een medische keuring verreist. Verder wordt er geadviseerd om de komende tijd volop te trainen. En de fietsers moeten minimaal duizend kilometer gefietst hebben. Het laatste is een mededeling van het bestuur en kan niet gezien worden als iets vrijblijvends!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500