Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Molenbrug dicht voor gemotoriseerd verkeer vanwege werkzaamheden

Geplaatst op: 25 maart 2023

Rijkswaterstaat vervangt van maandag 17 april 06.00 tot dinsdag 2 mei 23.00 uur opleggingen van de Molenbrug in Kampen. Tijdens de werkzaamheden is de Molenbrug (Mr. J.L.M. Niersallee/N764) tussen de kruising Zwolseweg en de rotonde met de Europa-allee afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen de brug wel blijven gebruiken. 

Uit inspecties in 2022 is gebleken dat een aantal opleggingen in slechte staat is en op korte termijn moet worden vervangen, zodat het verkeer veilig over de brug kan blijven rijden. In de bovengenoemde periode gaat Rijkswaterstaat 3 opleggingen vervangen. Een oplegging is het punt waar de brug op een pijler steunt.

Omleidingsroutes

Om het centrum van Kampen en de Stadsbrug Kampen tijdens de werkzaamheden te ontzien, zijn omleidingsroutes ingesteld. Gemotoriseerd verkeer rijdt om via de N50/N765 (rijden tot aan Ens) of via de N50/A28. Landbouwverkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute via de Stadsbrug in Kampen. Voor landbouwverkeer is dit de enige alternatieve route die mogelijk is. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen de Molenbrug gewoon blijven gebruiken.

De afsluiting van de Molenbrug gaat in en rond Kampen voor langere reistijden voor gemotoriseerd verkeer zorgen. Het advies is daarom voor afstanden tot 15 kilometer vooral de fiets te gebruiken of het openbaar vervoer. Voor gemotoriseerd verkeer zijn de omleidingsroutes via de N50/N765 en de N50/A28 het beste alternatief.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500