Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Controleposten gezocht voor verkeersexamen

Geplaatst op: 29 maart 2023

(archieffoto 2019)

Het theoretisch en het praktisch verkeersexamen voor de kinderen uit groep 7 van alle basisscholen Genemuiden is weer van start gegaan. Maandagmorgen 27 maart is het theorie-examen in de groepen 7 van alle basisscholen in Genemuiden en de Kamperzeedijk afgenomen.

Tijdens dit examen is de kennis van de verkeersregels, bordenkennis en voorrangsregels getoetst. De kinderen kregen 25 soms pittige, vragen waarvan ze er minimaal 16 goed moesten hebben. Alle leerlingen zijn hiervoor geslaagd. Enkele leerlingen slaagden na het maken van een herexamen. Van een leerling is bekend dat zij alle 25 opgaven goed had.

Vrijdagmorgen 14 april volgt het praktisch examen. De kinderen fietsen dan in oranje hesjes een route door Genemuiden van ongeveer 6,5 kilometer. Zo’n 20 controleposten controleren de kinderen op veilig verkeersgedrag en het in praktijk brengen van de verkeersregels. De start is bij d’Overtoom en de route eindigt daar ook.

Hulp als controlepost bij het praktisch examen

Wilt u vrijdagmorgen 14 april wel meehelpen bij het praktisch verkeersexamen als controlepost? Neem dan contact op met VVN Genemuiden met Gijs van Dalfsen 06-37738163. De informatieavond voor controleposten is op woensdagavond 12 april, 19.30 uur in d’Overtoom.

Oefenen voor de examens.

Op de site van VVN.nl zijn genoeg leuke en leerzame oefenmogelijkheden voor het examen. Voor het praktijkexamen kan de route in Genemuiden alvast gefietst worden. Op het wegdek zijn vanaf 4 of 5 april de witte pijlen van de route geverfd. Samen met een ouder of grootouder de route fietsen is natuurlijk goed en wellicht leuk. Soms gaat het ook in schoolverband.

Na het goed afsluiten van beide examens krijgen de kinderen een diploma en een presentje. De school met gemiddeld de beste resultaten verdient een ‘verkeers’beker.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500