Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeenteraad op bezoek bij Fuite en Condor

Geplaatst op: 17 april 2023

Op uitnodiging van de OKG zijn een aantal gemeenteraadsleden op bezoek geweest bij de fabrieken van Gebrs. Fuite en de Condor group. Het onderwerp van deze bezoeken was ‘Duurzaamheid’.

Beide bedrijven doen naar eigen zeggen al veel op dit gebied, maar staan tegelijkertijd ook voor grote uitdagingen. Dit geldt niet alleen voor beide bedrijven, maar ook voor veel andere ondernemers in Zwartewaterland. Dit was voor de OKG aanleiding om de raad uit te nodigen. Negen raadsleden en twee collegeleden maakten van de uitnodiging gebruik.

De bezoeken en de gesprekken werden door raadleden als zeer nuttig ervaren. Voor een aantal uitdagingen waren weliswaar geen pasklare oplossingen te bedenken, maar het was goed om kennis te nemen van de context.

Tijdens de middag kwam ook duidelijk naar voren wat de bedrijven tot nu toe allemaal aan dit thema doen en welke impact dit heeft. Zo gebruikt Fuite alleen soja wat afkomstig is van akkers waar geen tropisch regenwoud voor is gekapt. De Condor group is sinds kort een samenwerking aangegaan met een organisatie die ocean-bound plastics inzamelt. De inzamelaars krijgen een eerlijke prijs en de Condor group gebruikt deze plastics voor haar garens.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500