Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rechter geeft groen licht aan gemeente en Koraal

Geplaatst op: 17 mei 2023

Eind maart heeft de rechtbank Overijssel de beroepschriften van drie bewoners van De Ruif in Hasselt in een openbare hoorzitting behandeld. Deze waren gericht tegen de bouw van het appartementencomplex in het plan Om de Weede. De bezwaren zijn ongegrond verklaard. Dat betekent dat Koraal Ontwikkeling uit Genemuiden kan starten met de bouw van de 17 appartementen.

De rechtbank heeft afgelopen week uitgesproken dat de ingestelde beroepen ongegrond zijn en dat de omgevingsvergunning voor de bouw op juiste en goed gemotiveerde gronden is verleend. Dat betekent dat de mannen van HEUTBOUW kunnen starten met de bouw van het appartementencomplex met 17 appartementen op de locatie De Parkwachter aan de Weidewachter in het plan Om de Weede. Het gebouw komt in een parkachtige omgeving, gelegen aan de stadsweide.

Wethouder Harrie Rietman is tevreden met de uitspraak: “Er is veel interesse in deze appartementen. Daarnaast zorgt de bouw van dit appartementencomplex voor een verschuiving in het woningaanbod en dat is positief voor de doorstroom.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500