Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Visserijbedrijf Timmerman zet 100.000 aaltjes uit in Zwarte Meer

Geplaatst op: 27 mei 2023

In het Zwarte Meer zijn vrijdag naar schatting zo’n 100.000 tot 110.000 Franse pootaaltjes uitgezet. Het is een initiatief van plaatselijke vissers in samenwerking met DUPAN, het landelijke samenwerkingsverband voor een gezonde palingstand in Nederland. Vanuit Genemuiden was visserijbedrijf Timmerman van de partij om de aaltjes uit te zetten.

“Gisteren kwam de paling vanuit Frankrijk per vliegtuig over. Nog diezelfde middag zijn ze opgehaald op Schiphol en naar het Zwarte Meer gebracht. Ook op andere plekken in Nederland is dit gedaan”, vertelt visser Ben Timmerman. Hij hoopt de palingen over vijf tot zeven jaar terug te vangen voor consumptie.

Het is niet zo dat dit Timmerman ieder jaar kleine palinkjes uitzet: “Dat is mede afhankelijk van het aanbod uit Frankrijk. Doel is om de palingstand een boost te geven en de natuurlijke voortplanting te stimuleren.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500