Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Topscoorder Rens van Benthem maakt zijn reputatie waar

Geplaatst op: 29 mei 2023

Foto: Helmich Lubberts/Orange Pictures)

Op de laatste speeldag waren de contrasten groot, waar op het ene veld feest kon worden gevierd vloeiden er op het andere tranen. Kampioenschappen, het bereiken van de nacompetitie en degradatie maken de laatste speeldag vaak tot iets bijzonders, al geldt dit niet voor alle wedstrijden. De wedstrijd tussen Sportclub Genemuiden tegen DETO was zo’n wedstrijd.

De competitie beëindigen op plek 2 behoorde voor Sportclub Genemuiden nog tot de mogelijkheden, al was het dan wel afhankelijk van derden. Voor DETO lonkte de nacompetitie, maar wat voor Sportclub van toepassing was gold ook voor DETO. Aan het het eind, bleef Sportclub op plek 3 steken en bleef DETO met lege handen staan na de 3-1 nederlaag tegen de groen- witten.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn, het publiek werd niet echt verwend. In de eerste helft gebeurde er weinig wat de toeschouwers kon boeien. Tekenend was dat de eerste hoekschop pas in de 40e minuut van de wedstrijd werd gegeven. Aanvallend bleef het dan ook bij een paar schoten die geen doelpunten opleverden. Voor Sportclub Genemuiden was het jongeling Jasper Tuinman die de beste mogelijkheid kreeg maar op sluitpost Roberto Stopel stuitte, aan de andere kant was het Melvin Degenaar die zijn bal maar net naast zag gaan.

Na rust zat er gelukkig iets meer vuur in van beide kanten, iets wat uiteindelijk toch nog een viertal doelpunten opleverde.

Het was Bart Jan Brouwer die de score voor Sportclub Genemuiden opende, hij was het die na een prima voorzet van Jasper Tuinman de bal binnenschoot. Voor DETO was het invaller Badr Hamdaoui die een kleine 10 minuten later beide ploegen weer in evenwicht bracht.

Toch zou het slotakkoord voor de thuisclub zijn. Als eerste was het Rens van Benthem die met een schitterende lob de DETO-doelman verraste en de 2-1 aantekende en hiermee zijn reputatie als topscoorder van Sportclub Genemuiden waarmaakte. Yoran Popovic bepaalde uiteindelijk de eindstand, ruim in blessuretijd schoot hij met een harde schuiver de bal in de linkerbenedenhoek van het doel.

Dinsdag a.s. om 20.00 uur vervolgd Sportclub op eigen veld zijn weg in de nacompetitie, het doel is dan om Excelsior ’31 uit Rijssen te verslaan. De returnwedstrijd vindt op zaterdag 3 juni plaats, de ploeg met de meeste punten uit beide duels speelt dan nog 2 wedstrijden waarvan de winnaar promoveert naar de 3e Divisie.

SC Genemuiden – DETO Vriezenveen 3-1 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. W.M. Kieft
Assistent-scheidsrechter: Mevr. E. Leenstra
Assistent-scheidsrechter: Dhr. M. Dijk

Scoreverloop: 57. Bart Jan Brouwer 1-0, 68. Badr Hamdaoui 1-1, 93. Rens van Benthem 2-1, 96. Yoran Popovic 3-1.

Toeschouwers: 350.

Gele kaart: 3. Hadde Pleijsier (SC Genemuiden), 29. Hans Ouraaha (DETO).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Matthias Breman, Ryan van Lente, Bart Jan Brouwer, Yoran Popovic, Hadde Pleijsier, Noureddine Boutzamar (59. Ingmar Lassche), Sijmon Eenkhoorn (66. Nathan Bos), Martijn Eenkhoorn (46. Rens van Benthem), Jasper Tuinman (77. Gerben Kolk).

Opstelling DETO Vriezenveen: Roberto Stopel, Mert Baglar, Sten Knol, Tom Koelman, Hans Ouraaha (63. Badr Hamdaoui), Coplan Soumaoro, Hoeseb Yakob (90. Mats Knol), Karlo Borghuis, Tim Pothast (63. Marciano Stulen), Diego van der Weide (80. Ferdie ter Avest), Melvin Degenaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500