Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Finale nacompetitie lonkt na 2-0 overwinning op Excelsior

Geplaatst op: 31 mei 2023

Blije gezichten bij de wissels en trainer René van der Weij van SC Genemuiden na de 1-0 van Jens Jurn Streutker.

Sportclub Genemuiden kon zich geen betere start wensen in de nacompetitie wedstrijd tegen 3e Divisionist Excelsior ´31 uit Rijssen. Het won het duel met 2-0, door doelpunten van Jens Jurn Streutker en Yoran Popovic.

Door deze overwinning heeft het zich in comfortabele positie geplaats voor de finaleronde, al zal het zich dan a.s. zaterdag wel definitief van de Rijssenaren moeten ontdoen.

De eerste helft zou het een kat en muis spelletje gaan worden. Het vertoonde spel was van beide kanten niet geweldig en je zag duidelijk dat de spanning bij de spelers op het veld van invloed was op het vertoonde spel. Excelsior ’31 oogde beter, combineerde makkelijker maar kon dit niet vertalen in doelpunten. Sportclub Genemuiden kwam in de beginfase ook niet verder dan een kopbal van Hadde Pleijsier die over ging.

De strafschop na een half uur gegeven aan Sportclub Genemuiden zou de ommekeer worden in de wedstrijd. Dit toch wel makkelijk gekregen cadeautje welke door Rens van Benthem werd genomen en gestopt door doelman Anthony van Zaltbommel zou de opmaat zijn naar de uiteindelijke 2-0 overwinning.

Want kort na de gestopte penalty was het verdediger Jens Jurn Streutker die enkele minuten later alsnog Sportclub Genemuiden op voorsprong zou zetten. Een verre ingooi van Bart Jan Brouwer bereikte zijn hoofd wat ver boven de Rijssense verdedigers uitstak, de aanraking met zijn achterhoofd was voldoende om de bal in het net te doen verdwijnen. De 1-0 voorsprong bleek het juiste medicijn te zijn voor de groen- witten. Want nog geen minuut later lag de bal weer in het net.

Sijmon Eenkhoorn was de speler die doelman Anthony van Zaltbommel als eerste op de proef stelde, zijn schot was hard en het lukte de doelman dan ook niet om de bal weg te krijgen. De terugvallende bal kon simpelweg onderschept worden door Yoran Popovic, die vervolgens de bal om de doelman heen in het net speelde.

Excelsior ’31 wist wat het te doen stond in de 2e helft, het ging vol in de aanval maar echt gevaar leverde dit amper op voor de uitstekend keepende doelman Hidde Streutker. De strijd die op het veld uitgevochten werd was soms op het randje, dit leverde de nodige gele kaarten op en tot slot zelfs een dubbele voor Excelsior ’31 speler Dérian Reinders die vroegtijdig met rood mocht vertrekken.

De beste kans in het verder verloop van de wedstrijd was nog wel voor Osama Ben Kaddour, Osama die volgend seizoen in het rood van Excelsior ’31 speelt mocht alleen op de doelman afgaan. Schijnbaar door de spanning bevangen kwam hij niet verder dan een zacht schot welke links naast het doel over de achterlijn verdween.

Meer doelpunten zouden er niet vallen in het verdere verloop van de wedstrijd. Sportclub Genemuiden had vooraf aan het duel één opdracht, winnen niets meer en niets minder en daar had het aan voldaan.

Mocht Sportclub Genemuiden zaterdag in Rijssen als winnaar over de beide gespeelde wedstrijden uit de bus komen, dan wacht de winnaar van de tweedstrijd tussen AZSV en Capelle. Zij speelden dinsdag met 2-2 gelijk in Aalten.

SC Genemuiden – Excelsior ’31 2-0 (2-0).

Scheidsrechter: Dhr. J. Besselen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Assistent-scheidsrechter: Dhr. N.E.Y. Groenbroek
4e Official: Dhr. W.M. Kieft

Scoreverloop: 30. Jens Jurn Streutker 1-0, 31. Yoiran Popovic 2-0.

Toeschouwers: 1200

Bijzonderheden: Rens van Benthem mist in de 29e minuut een strafschop.

Gele kaart: 66. Yoran Popovic, 75. Arend van de Wetering, 90. Noureddine Boutzamar (Sportclub Genemuiden), 4. Alex de Jong, 28. Haris Memic, 66. Coen Vloedgraven, 90. Steff Kaptein, 90+2. Dérian Reinders (Excelsior ’31).

Rode kaart: 90+6. Dérian Reinders (Excelsior ’31) (2x Geel).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Matthias Breman (87. Gerben Kolk), Jens Jurn Streutker, Bart Jan Brouwer, Rens van Benthem, Osama Ben Kaddour (87. Nathan Bos), Noureddine Boutzamar, Sijmon Eenkhoorn (76. Jasper Tuinman), Hadde Pleijsier, Yoran Popovic.

Opstelling Excelsior ’31: Anthony van Zaltbommel, Coen Vloedgraven, Vincent Schmidt, Haris Memic (46. Hakim Ezafzafi), Joël Baan (34. Givan Werkhoven), Dérian Reinders, Emilio Solino Overmars, Niek Davina, Alex de Jong, Steff Kaptein, Simon Steppenwoolde (67. Diego Paais).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500