Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportieve ondernemers klaar voor uitdagende opgave

Geplaatst op: 2 juni 2023

Maandagmorgen aanstaande vertrekken 34 sportieve ondernemers uit Genemuiden e.o. naar Luz-Saint-Sauveur, een dorpje gelegen in de Zuid-Franse Pyreneeën. Het doel van deze reis is om sponsorgeld in te zamelen voor de Wijkwieg te Genemuiden.

Op dinsdagavond 16 mei jl. heeft Mirjam Gregoire op indrukwekkende wijze een toelichting gegeven over de werkzaamheden van de Wijkwieg. Dinsdag 6 juni gaan onder leiding van Jan Pleijsier, Johan Wentink, Evert van Dijk en Henk-Jan Last de deelnemers de 2115 meter hoge Col du Tourmalet beklimmen.

Het steile en lastige parcours is circa 19 kilometer lang, en wordt per fiets of wandelend door de deelnemers afgelegd. Col du Tourmalet staat bekend als een van de zwaarste bergcategorieën van Frankrijk, tevens is het de berg die het vaakst is opgenomen in het parcours van de Tour de France.

Om deze prestatie te kunnen volbrengen is een goede voorbereiding vereist. Meerdere keren zijn de deelnemers bij Palet Vastgoedonderhoud bij elkaar geweest om elk detail te bespreken. Diverse keren hebben de deelnemers in groepsverband of solo getraind. Iedere berg is weer een uitdaging, zei Jan Pleijsier, die voor de vierde keer het sportieve OK-event mede organiseert. Aanstaande zaterdagmorgen omstreeks 9 uur worden de deelnemers bij Van der Sluis Transport in Genemuiden verwacht om de fietsen en de bagage in te leveren.

Piet van der Sluis van het gelijknamige transportbedrijf heeft aangeboden om een truck met oplegger en chauffeur gedurende het event belangeloos beschikbaar te stellen. Wij zullen de komende dagen via deze site u regelmatig informeren over het verloop en de gebeurtenissen van dit bijzondere event.

Wordt vervolgd!

Kasper Koster namens de OK

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500