Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geslaagd benefietconcert Ronald Knol

Geplaatst op: 6 juni 2023

Op zaterdagmiddag 3 juni zat de Grote Kerk in Steenwijk bomvol met mensen die waren gekomen voor het benefietconcert dat Ronald Knol had georganiseerd i.v.m. zijn 40-jarige jubileum als kerkorganist.

Er werd volop genoten van zang van de voor deze gelegenheid samengevoegde christelijke mannenkoren uit Stadskanaal en Beilen, beide o.l.v. Harold Kooij en zang van sopraan Clara de Vries. Ook de muziek van violist Adriaan Stoet en pianist Jan Lenselink werd hoog gewaardeerd.

Natuurlijk bespeelde ook de jubilaris zelf het kerkorgel en het Hauptwerkorgel en dat deed hij op zijn eigen onnavolgbare manier, die verschillende emoties losmaakt.

Ronald wilde geen cadeau, maar had als wens om een collecte te houden voor het project ‘Gaarkeukens’ van de stichting ‘Mensenkinderen’. Ds. Egbert van Beesten, die voor ‘Mensenkinderen’ werkt en de presentatie van deze middag voor zijn rekening nam, kon aan het eind van het concert meedelen dat er een fantastische (voorlopige) opbrengst was van € 5.500,-. Hiervoor kunnen in Moldavië 367 mensen een maand lang een warme maaltijd krijgen.

Zowel muzikaal als qua opbrengst was het een heel geslaagde middag. Een prachtig cadeau voor de jubilaris.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500