Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

OVG al 40 jaar opleider van regionale vakmannen

Geplaatst op: 23 juni 2023

Opleiden in de praktijk was 40 jaar geleden nog ongekend. Toch richtten verschillende Genemuider bouwbedrijven in 1983 Opleidingsvereniging Genemuiden op, om jongeren in de beroepspraktijk op te leiden als toekomstige bouwers. Sindsdien is OVG dé bouwopleider in de regio en biedt de opleidingsvereniging bbl-opleidingen aan in samenwerking met het mbo. Ook voor werknemers in de sector biedt OVG trainingen en cursussen.

“Met trots vieren we ons jubileum”, vertelt Rien Heutink tijdens het jubileumfeest in Genemuiden. Rien is bestuurder van Opleidingsvereniging Genemuiden en directeur van HEUTBOUW, één van de lidbedrijven van de opleidingsvereniging. “We zijn begonnen als een groep betrokken aannemers en zien dat de nieuwe generatie bouwers de meerwaarde van gezamenlijk opleiden ook ziet en dit samen doorzet en door ontwikkelt.”

Met de lidbedrijven, partners en medewerkers vierde OVG het jubileum in stijl. De praktijkwerkplaats was omgetoverd tot een feestzaal met een goed verzorgd dinerbuffet. De genodigden werden door de sprekers meegenomen in het verleden, heden en toekomst. Freddie Buitenhuis, directeur van OVG, presenteerde daarbij met trots de plannen van een nieuwe locatie in Lelystad. “Het succes van 40 jaar opleiden hebben we meegenomen naar Flevoland. Daar komt een geheel nieuwe Techno Campus in samenwerking met partners rondom bouw, installatietechniek en schildersvakmanschap. De kennis en ervaring van OVG zit daar volop in. De nieuwe kennis en ervaring die we daar opdoen, nemen we ook weer mee terug naar Genemuiden”, vertelt hij.

Om ook aan de instroom van jongeren te blijven werken, bouwt OVG door aan de Ontdekwerkplaats CWT. Daar maken kinderen uit de bovenbouw van de basisschool kennis met vakmanschap en beleven ze diverse technische beroepen. De eerste successen werden gevierd. Zo telde de Ontdekwerkplaats in het huidige schooljaar bijna 1.000 bezoekers.

De OVG kijkt terug op een meer dan geslaagd jubileumfeest en wil voor de toekomst de vruchten blijven plukken van een goede samenwerking waarbij de leerling centraal staat.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500