Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Scholieren presenteren eigen speelfilm

Geplaatst op: 29 juni 2023

Foto: Jan van Kleef

Leerlingen van middelbare- en basisscholen uit Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt hebben de afgelopen periode een film gemaakt over #Respect. Zij werden hierbij geholpen door filmmakers Zukarn en Wesley Withagen en acteercoach Annette van Genderen. Donderdagmiddag was de feestelijke première in hotel Zwarte Water Zwartsluis.

Vooraf gaven de jongeren aan over welke onderwerpen zij het precies wilden hebben: depressies, racisme en discriminatie en (online) pesten. Vervolgens maakten de filmmakers een script. “Dat was niet in beton gegoten”, legt Zukarn uit. “De film is fictie, maar gaat over de onderwerpen van de leerlingen. In het verhaal komen twee jongerenwerkers op school om een kijkje te nemen in de wereld van scholieren. Deze mochten daarbij zelf kiezen welke rol zij wilden spelen. Bij het acteren kregen zij hulp van acteercoach Annette van Genderen.”

Tijdens het maken van de film werden de leerlingen geconfronteerd met elkaars gedrag en uitgedaagd om zich in de ander te verplaatsen. Bijvoorbeeld in iemand die gepest wordt. Of iemand die pest. Vanmiddag en vanavond lieten de leerlingen hun productie zien aan ouders en andere belangstellenden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500