Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

GrachtenZwemLoop maakt zich op voor tweede editie

Geplaatst op: 11 juli 2023

De tweede editie van de GrachtenZwemloop in Hasselt komt rap dichtbij. Dit jaar wordt het op zaterdag 9 september gehouden. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar wordt het evenement nu ruim een maand eerder worden gehouden. Dat betekent een grotere kans op warmer zwemwater. Toch houdt de organisatie het Hasselter openluchtbad als alternatief achter de hand om uit te wijken mocht de kwaliteit van het zwemwater, temperatuur of de weersomstandigheden daarvoor reden geven.

De organisatie is ook dit jaar weer in handen van onder andere Trainingsgroep het Zwartewater en Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt. Het startschot klinkt rond 13.00 uur voor drie deelname-categorieën. De jeugd van 9 t/m 12 jaar zwemt 250 meter en loopt twee rondes over de grachten gelopen (1700 meter). Voor de jeugd van 13 t/m 17 jaar is de zwemafstand 500 meter en de hardloopafstand 2500 meter (drie ronden). Voor de 18+ categorie wordt er 750 meter in de grachten afgelegd en wordt er zes rondes (ruim 5 km ) hardgelopen.

Voor alle categorieën zijn prijzen beschikbaar gesteld door de sponsors. Ter voorbereiding op de Grachtenzwemloop wil de Trainingsgroep net zoals vorig jaar op woensdagavond 30 augustus een clinic houden om te ervaren hoe het is om in de grachten te zwemmen. Tegelijk wordt dan uitgelegd hoe het wisselen gaat en hoe de looproute gaat.

Uiteraard hoopt de organisatie op veel enthouisiasme en deelname. 15 juli kan iedereen zich opgeven via de website www.trainingsgroephetzwartewater.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500