Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Over de koppen lopen op veelzijdige GOV-zomerfair

Geplaatst op: 14 juli 2023

De zomerfair van de Genemuider Ondernemers Vereniging (GOV) werd dit jaar voor het eerst op vrijdag gehouden. Het bleek een schot in de roos, want de markt werd direct overspoeld met honderden liefhebbers. Zij konden rondneuzen tussen de 45 kraampjes die tussen 15:00 en 21:00 uur waren opgesteld.

“We zagen de belangstelling voor traditionele woensdag wat teruglopen en de vrijdag sluit beter aan bij de koopavond. Daarnaast hebben mensen op vrijdag vaak een legere agenda”, vertelt Anneke van Dijk namens de GOV.

Nieuw aan de zomerfair was de creatieve straat. Aan De Markt kon jong en oud namelijk schilderen op een groot doek, een sleutelhanger maken of leren potrettekenen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Ook het weer werkte goed mee. Met 23 graden en een zonnetje was het heerlijk weer om tussen de kraampjes te neuzen en met elkaar de plannen voor de zomervakantie te bespreken. “Dit weer is perfect. Daarnaast is de markt ook goed van formaat. Als er te weinig kramen zijn, heb je weinig animo. Maar bij teveel kramen gaat het ten koste van je klandizie”, merkt een tevreden marktkoopman uit Zwolle op.

Wat de Genemuider Ondernemers Vereniging betreft is een nieuwe traditie geboren en wordt de fair ook volgend jaar op de vrijdag gehouden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500