Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente wil zes nieuwe laadpalen in Genemuiden plaatsen

Geplaatst op: 19 juli 2023

Het aantal elektrische voertuigen neemt sterk toe, ook in Zwartewaterland. Hierdoor stijgt de vraag naar openbare laadvoorzieningen. Voor eigenaren van een elektrische auto komen er in Zwartewaterland 12 extra openbare laadplekken bij. Het gaat om 4 plekken in Genemuiden, 6 in Hasselt en 2 in Zwartsluis. Met deze nieuwe laadpalen voorziet de gemeente Zwartewaterland in de actuele laadbehoefte.

“Wij plaatsen proactief laadpalen om de dekking van het laadnetwerk te verbeteren. Daarnaast ontvangen wij ook aanvragen van inwoners voor laadpalen. Met deze 12 nieuwe locaties bieden wij inwoners met elektrische auto’s meer mogelijkheden om hun auto op te laden.” zegt Jasper Marchal, junior beleidsmedewerker Verkeer. “Wij kijken of deze locaties technisch en verkeerskundig geschikt zijn.” De nieuwe locaties staan in het voorgenomen Verkeersbesluit. In Genemuiden komen er nieuwe laadpalen aan de Jan van Arkelstraat, de Greente, de Fazant en de Lijster.

Inwoners die vragen of opmerkingen hebben over de nieuwe laadplekken kunnen mailen naar verkeer@zwartewaterland.nl. De planning is om het Verkeersbesluit in het najaar van 2023 te nemen. Vervolgens is er nog 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Na deze termijn kan Vattenfall starten met het realiseren van de nieuwe openbare laadpalen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500