Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voor alle kinderen wat wils in nieuwe speeltuin Tagbos

Geplaatst op: 20 juli 2023

Met de onthulling van een bord door wethouder Maarten Slingerland van de gemeente Zwartewaterland is donderdag 20 juli de aanleg van de nieuwe centrale speelplek in het Tagbos in Genemuiden officieel afgerond. De afgelopen periode is er al heel veel gebruik gemaakt van de nieuwe voorzieningen”, vertelt Slingerland. “Dat laat zien dat er een grote behoefte was voor deze centrale speelplek in Genemuiden.”

Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis krijgen elk een eigen centrale speel- en sportplek. Waar bewegen, ontmoeten, spelen en sporten centraal staan. Voor Genemuiden is het Tagbos aangewezen als centrale speel- en sportplek. Aan de hand van een inwonersonderzoek haalde de gemeente Zwartewaterland de wensen op voor deze ontmoetingsplaats voor jong en oud.

“Eén van de wensen was een plek om te voetballen”, vertelt wethouder Maarten Slingerland. “Daarvoor hebben we een pannakooi gerealiseerd.” De pannakooi werd geplaatst met medewerking van het bedrijf Kunstgrasboer. Namens deze onderneming uit Genemuiden verzorgde donderdag 20 juli Sander Brouwer samen met wethouder Slingerland de onthulling van een naambord voor het Tagbos.

Aantrekkingskracht

De speelplek werd, naast de pannakooi en de kabelbaan die er al stond, vorige maand uitgebreid met een nieuwe speeltuin. Deze speeltuin is veelzijdig ingericht. Met een uitdagend klimtoestel, een glijbaan, schommels en een plek voor kinderen om met water en zand te spelen. Ook plaatste de gemeente Zwartewaterland drie nieuwe picknickbanken.

Slingerland: “Met deze nieuwe speelplek verrijken we het Tagbos nu nog verder. Ik vind het mooi om te zien wat de aantrekkingskracht hiervan is voor deze centrale ontmoetingsplaats.” Dankzij het nieuwe bord weten bezoekers van het Tagbos vanaf nu dat dit de plek is waar ze terecht kunnen om te bewegen, ontmoeten, spelen en sporten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500