Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waar is de Foekesteeg en hoe is deze ontstaan?

Geplaatst op: 21 juli 2023

Weet u waar de Foekesteeg is? En hoe deze aan z’n naam komt? Het gaat om huizen achter op ’teinde’ en ‘huussies’, wat zijn dat nou weer. Dit en nog meer komt u te weten in een stadswandeling door historisch Genemuiden op zaterdag 29 juli.

Onder leiding van een stadsgids start u de wandeling om 13.30 uur bij ’t Olde Staduus. Deze wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Aansluitend staat voor de orgelliefhebber de deur van de Grote kerk open. Hier start om 15.00 uur de wekelijkse inloop-orgelbespeling. Plaatselijke organisten bespelen dan het Zwier van Dijk orgel. Bij t Olde Stadsuus kunt u ook een flyer ophalen met de activiteiten die komende zomer in Genemuiden worden georganiseerd.

Voor de stadswandeling kunt u zich aanmelden bij TIP, winkeltien in ’t Olde Staduus, tel. 038 8200346 of b.g.g. 06 22037035 of via de mail hoekman-fuite@planet.nl.  Ook kunt u bij deze nummers meer info vragen voor de stadswandeling. U kunt zich ook alvast opgeven voor zaterdagmiddagen 12 augustus  en/of zaterdag 9 september, Open Monumenten Dag. kunt u zich opgeven. Ook dan bent u van harte welkom om mee te doen met een stadswandeling.

De kosten zijn twee euro per persoon of  vijf euro voor een gezin.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500