Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Werkzaamheden IJsselkade en Stadsbrug

Geplaatst op: 2 augustus 2023

Van 4 tot en met 7 september worden aan de IJsselkade en Stadsbrug in Kampen werkzaamheden uitgevoerd. De werkzaamheden gebeuren tussen 18.30 en 06.00 uur. De IJsselkade en Stadsburg zijn dan afgesloten voor doorgaand verkeer.  

De Stadsbrug krijgt zijn jaarlijkse controle. Functioneert alles goed en zijn alle onderdelen nog veilig? Als het nodig is, worden er aanpassingen uitgevoerd. Op de IJsselkade wordt bij de verkeerslichten een fietsopstelstrook gemaakt. Ook wordt de drempel voor de verkeerslichten anders ingericht. Dit is voor de verkeersveiligheid en op verzoek van aanwonenden. De verschillende werkzaamheden worden tegelijk uitgevoerd. Zo is er zo min mogelijk overlast.

Afsluiting en omleidingen

Voor de veiligheid worden de IJsselkade en Stadsbrug voor doorgaand verkeer afgesloten. Verkeersregelaars regelen het fietsverkeer van en naar de Stadsbrug. Doorgaand verkeer in Kampen wordt omgeleid via de Europa allee. Verkeer dat over de Stadsbrug wil, wordt omgeleid via de Molenbrug. Voetgangers en fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de Stadsbrug. Bewoners aan de IJsselkade blijven bereikbaar. Door de afsluitingen rijden er na 18.30 uur geen bussen meer langs de IJsselkade.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500