Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Corso Klooster krijgt zijn eigen realityserie op SBS

Geplaatst op: 9 augustus 2023

Op SBS6 wordt dit najaar een realityserie over Corso Sint Jansklooster uitgezonden. Het kleine dorpje telt slechts 2500 inwoners, maar weet ieder jaar een van de grootste dahliacorso’s van Nederland en zelfs het grootste verlichte corso ter wereld op poten te zetten. Een zesdelige serie laat het verhaal van Sint Jansklooster zien en de reden dat iedere inwoner vrijwillig zijn of haar vrije tijd opoffert aan het evenement. De exacte startdatum is nog niet bekend, maar wel dat het op dinsdagavonden om 20:30 uitgezonden zal gaan worden.  

De serie volgt tien inwoners van Sint Jansklooster, tijdens de uiteenlopende werkzaamheden bij het corso. In totaal staan zes van de twaalf corsowagens centraal. En worden vragen als: waar komt die gedrevenheid vandaan? Waarom is iedere Kloosternaar voorzien van het ‘corso DNA’? Wat is de reden dat de jeugd kiest voor een avondje bouwen aan de corsowagen, in plaats van een vakantie aan de Costa del Sol? En is het corso het middel voor cohesie in een kleine gemeenschap? beantwoord. Ook gaat het over dat ultieme doel van iedere corsobouwer: de Ereprijs!

Egbert Lassche van de organiserende Christelijke Oranje Vereniging (COV) is heel blij dat de lang gekoesterde wens in vervulling gaat. “We zijn al geruime tijd in gesprek met de directie van SBS 6 en Talpa. De filmploegen zijn al sinds oktober vorig jaar aan het filmen in het dorp, maar pas afgelopen week kregen we het definitieve akkoord. En daar zijn wij hele erg blij mee!” De serie zoomt met name in op het corso, maar pakt ook andere onderwerpen mee. “Het plattelandsleven gaat in beeld worden gebracht, maar ook collega evenementen als Dicky Woodstock Popfestival in Steenwijkerwold en Gondelvaart Belt-Schutsloot krijgen aandacht”, vertelt Egbert.

Naast de serie op SBS 6, komt het corso nog op andere momenten in beeld. Traditiegetrouw zijn Omroep MAX en RTV Oost bij het corso aanwezig. De uitzending van MAX staat gepland op dinsdag 21 augustus om 17:05 op NPO1. RTV Oost komt met een registratie van het corso op zaterdag 19 augustus om 19:00, dit zal ieder uur worden herhaald. Daarnaast is TV Oost de gehele vrijdag aanwezig zijn voor hun programma ‘Zomer in Overijssel’. Tot slot zullen een aantal regionale televisiezenders hun opwachting maken. Omroep Meppel, RTV SLOS, Breman.net en Klooster TV zijn allemaal aanwezig tijdens Corso Sint Jansklooster op vrijdag 18 augustus.

In de afgelopen jaren is het corso in veel verschillende nieuwsuitzendingen te zien geweest, zoals het NOS Journaal, EenVandaag en Hart van Nederland. “Ook met deze redacties zijn we wederom in gesprek”, besluit Egbert Lassche.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500