Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hartex Blokzijl overgenomen door tapijtgigant Condor

Geplaatst op: 14 augustus 2023

De Genemuider Condor Group heeft met de aangestelde curator van Intercarpet bv en Hartex bv een akkoord gesloten over overname van de activa en een deel van het personeel. Onlangs is het faillissement over het Blokzijlse Hartex bv uitgesproken, omdat het bedrijf niet langer in staat was om het op eigen kracht voort te zetten. Tot het faillissement behoort eveneens Intercarpet bv te Aalten, waarbij de merknaam en de commerciële activiteiten onderdeel zijn van de deal met Condor Group.

Hartex bv aan de Kanaalweg in Blokzijl is een internationale producent van hoogwaardig geweven en gebreid kamerbreed tapijt. Naast het merendeel van het personeel uit Blokzijl zal voormalig eigenaar en directeur dhr. Joost Dobbe aangesteld blijven voor de commerciële activiteiten. Hiermee blijven de kennis en know-how alsmede het voortzetten van de productieactiviteiten gewaarborgd, waardoor de producten van Hartex en Intercarpet leverbaar blijven voor de markt.

Reeds jarenlang vindt er een samenwerking tussen beide partijen plaats waardoor Blokzijl voor Condor Group geen onbekend terrein is. Condor Group zal het geweven productportefeullie voortzetten onder de vertrouwde naam Intercarpet. “Deze toevoeging biedt voor Condor Group veel mogelijkheden om haar activiteiten op het gebied van geweven tapijt uit te breiden. Daarnaast zullen synergiën vanuit de groep maximaal benut worden en geeft de recent geïnstalleerde multifunctionele duurzame (gasloze) coatinglijn veel mogelijkheden om door te ontwikkelen richting volledig circulair tapijt bestaande uit volledig mono materiaal”, besluit het bedrijf in een reactie op de overname.

Condor Group creëert, produceert en verkoopt (vloer)oplossingen in diverse sectoren; van kamerbreed tapijt voor woningen tot tapijttegels voor kantoren en van textiele oplossingen voor automerken tot kunst- gras voor sportclubs. Condor Group telt ongeveer 1.000 medewerkers en exporteert naar meer dan 100 landen wereldwijd. Het in 1992 opgerichte familiebedrijf is de grootste tapijtproducent van de EU.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500