Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stadswandeling langs gevangeniskelder aan Langestraat

Geplaatst op: 17 augustus 2023

‘Kijk dit zijn de oude pilaren die in de Hervormde kerk aan de domineesbank zaten. Prachtig hè, dat snijwerk’, zo wijst de heer J. Pleijsier aan op zijn zolder aan de Achterweg. Pleijsier werkte jarenlang bij de Monumentenwacht. Het resulteerde in een omvangrijke verzameling van bijvoorbeeld porselein en bakeliet dat gebruikt werd bij het elektrisch. Verder staan er o.a. oude elektrische lampen en apparaten en oud handgereedschap, alles keurig gerangschikt. Het is een minimuseum op zich. Dinsdag is hij er zelf bij om speciaal voor deze stadswandeling de geïnteresseerde bezoeker te vertellen over zijn collectie.

Onderweg krijgt u tevens de gelegenheid om via het kleine stenen draaitrapje af te dalen naar de voormalige stadsgevangenis in de Langestraat. De kleine toogkelder onder het pand van Fototuinman spreekt tot de verbeelding.

Zin in een zwerftocht door hartje Genemuiden? U kunt dinsdag 22 augustus mee een stadswandeling door historisch Genemuiden onder leiding van G.J. Westhoff. De wandeling begint om 14.00 uur onder de toren van de Hervormde kerk in het centrum en de kosten zijn € 5,-. Ook voor kinderen is de wandeling zeer geschikt. Zij worden op actieve wijze betrokken bij deze geschiedenisles te voet. U dient vooraf te reserveren. Dat kan o.a. via 038-3857966 of www.westhoffboeken.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500