Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inzameling textiel voor de Zwartendijkruiters

Geplaatst op: 28 augustus 2023

Zwartewaterlanders kunnen begin september weer textiel aan de straat zetten. Ze steunen daarmee het werk van de Stichting Aangepast Paardrijden Kampen. In de week van 4 september valt er voor deze actie een speciale inzamelzak op de deurmat. In Hasselt en Zwartsluis worden de zakken opgehaald op donderdag 7 september en in Genemuiden op vrijdag 8 september.

De zak is te vullen met nieuwe of gebruikte kledingstukken. Ook tassen, hoeden, petten, schoenen, knuffels, riemen, gordijnen, beddengoed, handdoeken, sokken en poetsdoeken zijn welkom. Past het textiel niet in de inzamelzak? Dan kunt u ook een gewone afvalzak gebruiken.

Het is belangrijk dat het textiel droog en schoon is. De ingezamelde kleren zijn niet bruikbaar als er bijvoorbeeld verf- of olievlekken zitten. Gaten of ontbrekende onderdelen zijn geen probleem. Vloerbedekking (matten en tapijt), kussens, dekbedden, speelgoed en breigaren mogen niet in de inzamelzakken. Deze materialen horen bij het grofvuil.

Bij de Zwartendijkruiters geven ze iedereen de mogelijkheid om paard te rijden. In hun lessen is er ruimte voor mensen met verschillende beperkingen zoals autisme, ADHD, een verstandelijke of lichamelijke beperking. Dus, steun dit goede doel, duik de kledingkast in en zet 7 of 8 september de inzamelzak met textiel aan de weg.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500