Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vraag een waardebon aan voor mantelzorgers

Geplaatst op: 1 september 2023

Inwoners uit Zwartewaterland die gebruik maken van mantelzorg kunnen vanaf vrijdag 1 september weer een mantelzorgcompliment aanvragen. Het mantelzorgcompliment 2023 bestaat uit tegoedbonnen van lokale ondernemersverenigingen uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis.

Een mantelzorger zorgt vrijwillig en onbetaald voor iemand die hulp nodig heeft. Meestal is dit een vriend, buur of familielid. De gemeente waardeert de inzet van deze mantelzorgers en deelt daarom elk jaar mantelzorgcomplimenten uit.

Er zijn voorwaarden om een mantelzorgcompliment te kunnen krijgen. Zo moet de mantelzorger minimaal 3 maanden per jaar, 8 uur per week mantelzorg geven. Alle voorwaarden staan op www.zwartewaterland.nl/mantelzorgcompliment. Een mantelzorger hoeft niet in Zwartewaterland te wonen om een compliment te krijgen.

Hoe hoog het mantelzorgcompliment is, verschilt per leeftijd. Mantelzorgers van 6 tot 12 jaar krijgen een tegoedbon van € 25. Mantelzorgers van 12 tot 18 jaar krijgen een tegoedbon van € 50. En voor mantelzorgers van 18 jaar en ouder bedraagt de tegoedbon € 100.

Mantelzorgers kunnen het compliment aanvragen van 1 september tot 1 december 2023. Dit kan online op www.zwartewaterland.nl/mantelzorgcompliment. Het aanvraagformulier ligt ook bij de balie van het gemeentehuis aan de Telvorenstraat 2 in Hasselt, bij de Schans in Zwartsluis, De Meente in Genemuiden, Teeuwland in Hasselt en bij de bibliotheken in Zwartewaterland. Het Steunpunt Mantelzorg verzorgt de beoordeling en verstrekking.

Mantelzorg is waardevol, maar kan soms ook belastend zijn. Daarom biedt de gemeente Zwartewaterland verschillende vormen van ondersteuning voor mantelzorgers. Meer informatie hierover staat op www.zwartewaterland.nl/mantelzorg.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500