Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hollands Jongerenkoor start repetities in Genemuiden

Geplaatst op: 4 september 2023

Het Hollands Jongerenkoor start vrijdag 15 september met de repetities van het komende seizoen. Het koor repeteert in Genemuiden. Wie mee wil zingen, kan zich nog aanmelden.

Het Hollands Jongerenkoor heeft twaalf edities gezongen. Volgende week wil het koor de dertiende editie opstarten. De repetities starten ook weer in Genemuiden, o.l.v. Gerrald Bronkhorst. Het koor staat onder leiding van Peter Wildeman. Daarnaast zijn er de vaste begeleiders Wilhelm Groenendijk (trompet), Mark Brandwijk (pianist), Martin Weststrate en Joost van Belzen als (organist). Het koor zingt psalmen, geestelijke liederen en een vleugje klassiek. Dit jaar wordt bijvoorbeeld het Hallel (psalm 113 tot en met 118) op een speciale manier gezongen.

Het koor heeft ook een eigen orkest: het Hollands Jongerenorkest. Opgeven voor dit orkest is mogelijk. Het Hollands Jongerenkoor geeft concerten in de Doelen van Rotterdam, de grote kerk van Dordrecht, in Gorinchem, Zeeland en op de Veluwe. Ook zingt het koor in Maastricht en Antwerpen. Leden zijn vanaf 14 jaar hartelijk welkom op het koor. Meer informatie en opgeven als koorlid kan via de website: www.hollandsjongerenkoor.nl. De repetities starten D.V. 15 september, tot die tijd kan er nog worden aangemeld. Dit jaar kunnen er maximaal 400 leden worden toegelaten. Indeling gebeurt op volgorde van opgave. De concerten vinden plaats tussen november 2023 en april 2024.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Van Dijk Containers 500