Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Susan van der Zwaag is de nieuwe gemeentesecretaris

Geplaatst op: 5 september 2023

De gemeente Zwartewaterland heeft een nieuwe gemeentesecretaris: Susan van der Zwaag. Zij volgt Sebastiaan Ruddijs op, die onlangs de overstap maakte naar de gemeente Noordenveld. Van der Zwaag vervult de functie tijdelijk, tot september 2024.

Van der Zwaag is geen onbekende in Zwartewaterland. Ze werkte eerder 1,5 jaar voor de gemeente als eenheidsmanager. In april dit jaar nam ze afscheid. Nu is ze dus terug als gemeentesecretaris. De gemeentesecretaris geeft leiding aan de ambtelijke organisatie en adviseert de burgemeester en de wethouders.

“Een mooie functie in een nog mooiere gemeente”, zegt Van der Zwaag. “De afgelopen jaren ben ik echt van Zwartewaterland gaan houden. Van de betrokkenheid van de inwoners. En van het enthousiasme en de gedrevenheid van de medewerkers en het bestuur van de gemeente.”

Van der Zwaag is dan ook blij dat er voor haar een vervolg komt in Zwartewaterland. “Het komende jaar zet ik me weer graag in voor onze gemeente. Voor goede dienstverlening aan inwoners en ondernemers en om verder te bouwen aan het vertrouwen van de samenleving in haar eerste overheid. Achter de schermen houd ik me bezig met onze organisatie verder te ontwikkelen. Dat is nodig, want de samenleving en behoeften van onze inwoners en ondernemers blijven veranderen. Als organisatie moeten we daar op blijven inspelen.”

Susan van der Zwaag vervult de functie van gemeentesecretaris tot 1 september volgend jaar. Ondertussen werkt de gemeente aan het opstellen van een passend profiel voor een gemeentesecretaris met een vast dienstverband.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500