Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ds. Hulsman verlaat Genemuiden na 24 jaar

Geplaatst op: 9 september 2023

Dominee W.G. Hulsman van de Hervormde Gemeente vertrekt uit Genemuiden. Zondagmiddag is er om 15:30 uur een afscheidsdienst in de Grote Kerk. Vrijdagavond kon de gemeente al afscheid nemen in het Hervormd Centrum. Daar werd de predikant toegesproken, toegezongen en bedankt voor zijn jarenlange inzet in de gemeente.

Hulsman, bijna vijfendertig jaar geleden begonnen als predikant in Tiendeveen/Nieuw-Balinge, ging naar Putten en kwam vervolgens via Rijssen in Genemuiden terecht. “We hadden vroeger al iets met Genemuiden, ik vond de plaatjes die we thuis hadden met de bovenstem zo mooi. Toen moest ik hier een keer preken en dacht ik: goed luisteren. Maar nee hoor, geen bovenstem. Had ik verkeerde psalmen opgegeven”, vertelde de predikant eerder in een interview met Genemuiden Actueel.

Het is de tweede keer sinds de reformatie dat er een predikant met emeritaat gaat binnen deze kerkelijke gemeente. De eerste keer was overigens al in 1839; er zijn dus geen gemeenteleden die eerder getuige zijn geweest van een emeritaat in Hervormde Gemeente van Genemuiden. Ds. Hulsman en zijn vrouw verhuizen naar Barneveld.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500